2 Αυγ 2012

ΠΑΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: "Ας ξυπνήσουμε επιτέλους"


Τα ψέματα τελείωσαν και όσοι πιθανόν πίστεψαν τις προεκλογικές υποσχέσεις - δεσμεύσεις των τριών ηγετών, που σήμερα απαρτίζουν την συγκυβέρνηση, τώρα προσπαθούν να ξυπνήσουν από τον Αυγουστιάτικο εφιάλτη τους. 
Οι αυταπάτες που έντεχνα  καλλιεργήθηκαν ....
  προεκλογικά στους ευκολόπιστους και φοβισμένους ψηφοφόρους (μην έρθουν στην εξουσία οι αριστεροί και τους πάρουν τα σπίτια και το κομπόδεμα), τελειώνουν κάπου εδώ. 
Κάπου εδώ τελειώνει και η κατηφόρα και αρχίζει ο γκρεμός, …..το χάος!!!
Το εφιαλτικό σενάριο με το νέο πακέτο των περικοπών για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους είναι έτοιμο και απλά ψάχνουν το περιτύλιγμα. Θα έχει απόχρωση λαϊκής δεξιάς,  νεοφιλελευθερισμού,  νεοσοσιαλισλού, ή  κυβερνώσας αριστεράς;;;   
Το βασικό τους πρόβλημα είναι στο service…..

Όποιο περιτύλιγμα κι αν επιλέξουν, το αποτέλεσμα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους – τα συνήθη υποζύγια -  θα είναι το ίδιο, φτώχεια και εξαθλίωση.

Οι περικοπές που σχεδιάζουν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, η μείωση της πενιχρής σύνταξης των αγροτών, ο νέος δικός μας σφαγιασμός με την επιβολή του ενιαίου μισθολογίου και την περικοπή των επιδομάτων, η αφαίμαξη των υπολειμμάτων του εισοδήματος μας μέσω της φοροεπιδρομής, που δεχόμαστε αυτές τις μέρες, η άμεσα υλοποιήσιμη αποκρατικοποίηση του Ταχ. Ταμιευτηρίου και αργότερα του ΕΛΤΑ (έτσι όπως λένε τουλάχιστον), το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων, η επιβολή διδάκτρων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι συγχωνεύσεως των νοσοκομείων, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και η επιβολή πλαφόν 1.500€ ανά ασφαλισμένο για ιατροφαρμακευτική κάλυψη (τόσο κοστολογείται μια ζωή;;; – αν δεν έχεις να πληρώσεις πεθαίνεις;;;) συνθέτουν το σημερινό εφιαλτικό τοπίο που μας ετοιμάζουν.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ήδη (η πώληση της ΑΤΕ είναι γεγονός), τα συνδικάτα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) βρίσκονται σε θερινή ραστώνη, όπως και το δικό μας. Αν μπει κάποιος στη σελίδα της ΓΣΕΕ, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ούτε μια γραμμή για την πώληση της ΑΤΕ.

Η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ και οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, να οργανωθούμε μαζί με άλλα συνδικάτα που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με μας, να αντιδράσουμε, να αγωνιστούμε να σταματήσουμε την απαξίωση της ίδιας της ζωής μας.

Από αύριο οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ξεκινούν κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα του Ταμιευτηρίου.

Εμείς τι κάνουμε;;; 
Δεν θα συνδράμομε στον αγώνα τους;;;   
Δεν θα συμπαρασταθούμε στις κινητοποιήσεις τους;;;
Αυτοί θα απεργούν και εμείς θα κάνουμε απεργοσπαστικό μηχανισμό με ταμιευτηριακές συναλλαγές στα καταστήματα μας;;;

Ζητούμε από τη διοίκηση της ΠΟΣΤ άμεσες ενέργειες για την στήριξη των Συναδέλφων Ταμιευτηριακών και καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του χώρου μας αλλά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με μας να οργανωθούμε άμεσα – τώρα -  να αντιδράσουμε απέναντι στα νέα μέτρα.
Αύριο είναι αργά!!!