Στις 31 Ιουλίου έληξε και η δεύτερη παράταση που είχε δοθεί με την κοινή συμφωνία Διοίκησης - ΠΟΣΤ, για να γίνουν οι αξιολογήσεις των υπηρεσιακών στελεχών που διεκδικούν τις προκηρυγμένες θέσεις ευθύνης.
Μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έγινε καμιά αξιολόγηση και καμιά θέση ευθύνης δεν στελεχώθηκε.
Χθες απ’ ότι μάθαμε συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης διευθυντών, για να επιλέξει τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοίκησης και Οργάνωσης.
Η συγκεκριμένη διεύθυνση έμεινε κενή, μετά την πρόσφατη μετακίνηση του διευθυντή που την κατείχε σε άλλο πόστο.
Μάλιστα με βάση και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το πρόσωπο που θα την στελεχώσει είναι επιλογή του εκάστοτε Διευθύνοντος Συμβούλου.
Απορούμε όμως με την τακτική που ακολουθούν Διοίκηση και ΠΟΣΤ στο συγκεκριμένο θέμα της στελέχωσης των προκηρυγμένων θέσεων ευθύνης.
Υπάρχουν διευθύνσεις και τομείς που η θητεία των επιλεγμένων προϊσταμένων τους έχει λήξει εδώ και ενάμισι χρόνο.
Υπάρχουν κενές νευραλγικές διευθύνσεις και τομείς στην παραγωγική αλυσίδα.
Οι υποψήφιοι στις περισσότερες από αυτές τις θέσεις, παραμένουν εγκλωβισμένοι και αιχμάλωτοι του συστήματος για πάνω από ένα χρόνο, κάποιοι από αυτούς με επαναλαμβανόμενες αναθέσεις, χωρίς στόχους και κίνητρα και κάποιοι άλλοι περιμένοντας μήπως τους δοθεί κάποτε η ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν.
Με ανοικτά λοιπόν όλα αυτά τα μέτωπα, Διοίκηση και ΠΟΣΤ συμφώνησαν πως το μοναδικό πρόβλημα στελέχωσης που υπάρχει, είναι η κάλυψη του προϊσταμένου της διεύθυνσης Διοίκησης και Οργάνωσης.
Ήταν φαίνεται και τόσο επείγον το θέμα της στελέχωσης της συγκεκριμένης διεύθυνσης, που ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ διέκοψε τις διακοπές του για να συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο σέβονται κάποιοι τους θεσμούς που υπηρετούν, τις συμφωνίες που υπογράφουν, τους εγκλωβισμένους υποψηφίους των λοιπών θέσεων ευθύνης και την λειτουργία και την ανάπτυξη του Ταχυδρομείου
Πέρασε μόλις μια εβδομάδα (4/8/2009) από τότε που ο συνεργάτης και φίλος Χρήστος Μπούφης έγραφε στην ανάρτηση του με τίτλο «ΙΟΥΛΙΟΣ ο ΘΕΡΙΣΤΗΣ» στο blog μας και κατέληγε:
«Λέτε τελικά από μια μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ Διοίκησης και ΠΟΣΤ να μας προκύψει μια μεγάλη συνεργασία... ένας μεγάλος έρωτας!!!!!!
Υπομονή... ο χρόνος θα δείξει...»
Και ο χρόνος φυσικά έδειξε, για όσους βέβαια έχουν μάτια και βλέπουν!!!!!
Καλώς ήλθατε
ΠΑΚ - ΕΛΤΑ

