25 Μαΐ 2010

Πότε επιτέλους θα μας πείτε την αλήθεια.....

Από  χθες το μεσημέρι έχουν αρχίσει τα ΜΜΕ να μεταδίδουν την είδηση, που και ο υπουργός απασχόλησης κ. Λοβέρδος επιβεβαίωσε το πρωί στον ΑΝΤ 1, πως η τρόικα απαιτεί και επιβάλει οι αλλαγές στο ασφαλιστικό να γίνουν από το 2015 και όχι το 2018 όπως η κυβέρνηση προγραμμάτιζε.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε επιστολή που έλαβε την περασμένη Πέμπτη από τους ελεγκτές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, μέσω της  οποίας ζητούν εκτός από την επίσπευση των ασφαλιστικών αλλαγών και:

1. Η πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 40 χρόνια και όποιος θα βγαίνει νωρίτερα να του...
επιβάλλεται  ποινή 6% για κάθε έτος που υπολείπεται των 40.


2. Τα ασφαλιστικά ταμεία να μειωθούν σε τρία (ΙΚΑ, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες), χωρίς τις εξαιρέσεις των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων.


3. Να μειωθούν οι συντάξεις  των διαζευγμένων και άγαμων θυγατέρων  δημοσίων υπαλλήλων, οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών.


Επίσης οι ελεγκτές ζητούν  αλλαγές και στα εργασιακά:
1. Μα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι κατώτατοι μισθοί.
2. Να περιοριστούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
3. Να αυξηθεί περισσότερο το όριο των απολύσεων.
4. Να μειωθεί η  αποζημίωση απόλυσης.

Ακούγοντας  καθημερινά όλες αυτές τις δηλώσεις από διάφορα κυβερνητικά στελέχη, αλλά  και όσα τα... αντικειμενικά ΜΜΕ μας σερβίρουν, μας δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα:
Είναι δυνατόν να βλέπουμε σοβαρούς πολιτικούς να προσπαθούν να μας πείσουν για πράγματα που και οι ίδιοι αμφιβάλουμε αν  πιστεύουν;;
Τοσο ηλίθιους μας περνάνε πια, που νομίζουν πως δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας και προσπαθούν να μας πείσουν για ....το καλό μας, που εμείς δεν γνωρίζουμε;;;

Πότε επιτέλους τα κυβερνητικά στελέχη θα αποφασίσουν να μας πουν τα πράγματα με τ' όνομα τους;;;
Πότε επιτέλους θα μας πουν όλη την αλήθεια και δεν θα μας την σερβίρουν σε δόσεις;;;;
Δεν καταλαβαίνουν οι σοβαροί τουλάχιστον από αυτούς, πως γελοιοποιούνται, όταν καθημερινά αυτοαναιρούνται και αλληλοδιαψεύδονται;;;
Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσουν πως με το νόμο 3845/10 που ψήφισαν, είναι ελεγχόμενοι και υποτακτικοί του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και ως τέτοιοι είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν τις εντολές που λαμβάνουν;;;

Μας θυμίζουν κάποιοι απ' αυτούς το αμάρτημα των πρωτοπλάστων "δεν φταίω εγώ κύριε, ο όφις με εξυπάτησε" (Όπου όφις το ΔΝΤ και η ΕΕ).

Το θυμόσαστε το ανέκδοτο "Που πας ρε Καραμήτρο";;; Εδώ έχει πλήρη εφαρμογή!!!
Οι κύριοι της κυβέρνησης, να τους θυμίσουμε (γιατί εκείνοι μάλλον προσπαθούν να το ξεχάσουν) πως στον νόμο 3845 που ψηφίσαν στη Βουλή στις 6/5/2010, συμπεριλαμβάνεται και το παράρτημα ΙΙΙ με τίτλο:
ΕΛΛΑΔΑ- ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
το οποίο μνημόνιο αποτυπυπώνει τις δεσμεύσεις της χώρας μας έναντι της τρόικας.........
Να σας δώσουμε συνοπτικά  κάποια στοιχεία του μνημονίου. Ολόκληρο θα το βρείτε:   εδώ (διαβάστε τις σελίδες από 1335 έως 1348 και ιδιαίτερα τις παραγρ. 6,7,8,10,11,13,14)

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να θέσει σε εφαρμογή ισχυρά μέτρα προσαρμογής, πέραν των όσων ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο αυτού του έτους (κι ας βγαίνουν οι πολιτικοί να διαψεύδουν)

Η πληρωμή του  13ου και 14ου μισθού θα απαλειφθεί ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους ( απλά είναι θέμα χρόνου πότε θα ανακοινωθεί και για τον ιδιωτικό τομέα)

Η απάλειψη της 13ης και 14ης σύνταξης αντισταθμίζεται για όσους λαμβάνουν λιγότερα από  €2.500 μηνιαίως, με την υιοθέτηση ενός νέου ενιαίου επιδόματος €800 ετησίως.

Όλα τα δημοσιονομικά μέτρα για το υπόλοιπο του 2010 και έως το 2012 έχουν προσδιοριστεί και τα περισσότερα εξ αυτών θα ληφθούν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το μνημόνιο αναφέρει πως τα ασφαλιστικά ταμεία θα συγχωνευθούν σε τρία και πως η κανονική ηλικία συνταξιοδότησης θα οριστεί στα 65 έτη, αυξανόμενη παράλληλα με το προσδόκιμο ζωής. Η μεταρρύθμιση θα περιορίσει την πρόωρη συνταξιοδότηση ακόμη και για τους ασφαλισμένους προ του 1993 και θα περιορίσει τον κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει περαιτέρω το φορολογικό σύστημα (αυτό που ψήφισε πρόσφατα) προκειμένου να απλοποιηθεί και να αυξηθεί η αποδοτικότητα του.

Και βέβαια το πρόγραμμα θα παρακολουθείται στενά και εφόσον χρειαστεί, θα λαμβάνονται μέτρα.

Όλα λοιπόν είναι προαποφασισμένα (είναι νόμος του κράτους) και το μόνο πρόβλημα είναι, πότε και πως τα σερβίρουν για να έχουν λιγότερο κόστος.
Όσο για τον ρόλο των συνδικάτων στην υπόθεση, ας μην ασχοληθούμε περισσότερο!!!!