Αντιγράφουμε από την σελίδα της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ
Ο προαναφερόμενος Γενικός Διευθυντής ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την καρατόμηση του συναδέλφου Ιωάννη Παπαχρήστου, παραβιάζοντας το θεσμικό πλαίσιο των ΕΛ.ΤΑ., διέκοψε με ανορθόδοξο τρόπο το... έργο του, ως Διευθυντή της Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας. Αργότερα δικαιολογήθηκε ότι ήθελε να δοκιμάσει άλλον, (λες και οι εργαζόμενοι των ΕΛ.ΤΑ. είναι κρασιά) και η νέα επιλογή κατέληξε στο σημερινή κατάσταση ( για να μην πούμε ακαταστασία), στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης).
Ο αδικηθείς Περιφερειακός Διευθυντής κατέφυγε στη δικαιοσύνη, η οποία τον δικαίωσε απόλυτα και πανηγυρικά.
Εμείς από την πλευρά μας ρωτάμε τη Διοίκηση του ΕΛ.ΤΑ.:
1.- Θα ζητηθούν ευθύνες για την άδικη αυτή ενέργεια της παράτυπης απομάκρυνσης του συναδέλφου Ιωάννη Παπαχρήστου από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ποια θα είναι η αποκατάστασή του, όπως επιτάσσει η Δικαστική Απόφαση;
2.- Θα καταλογιστούν τα ποσά που επιδικάστηκαν και δαπανήθηκαν από τα ΕΛ.ΤΑ. στον περί ου ο λόγος Γενικό Διευθυντή, τα οποία ανέρχονται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ, αλλιώς ποια είναι η σημασία της ευθύνης που αγέρωχα ανέλαβε ο Δημ. Κυριακίδης εκτελώντας την περιγραφείσα παράνομη πράξη;
3.- Ποιος θα επιβαρυνθεί τις δαπάνες για τις μετακινήσεις των μαρτύρων και τις παραστάσεις των δικηγόρων από την Αθήνα, ώστε να υποστηρίξουν τη μη νόμιμη απομάκρυνση του Περιφερειακού Διευθυντή;
4.- Ο περίφημος μάρτυρας υπεράσπισης των ΕΛ.ΤΑ., ο οποίος κατέχει θέση Διευθυντή στην Κεντρική Υπηρεσία και στο δικαστήριο υποστήριξε πράγματα εξωπραγματικά, τι θα κάνει; Θα ζητήσει έστω την απλή συγνώμη από τον συνάδελφο Ιωάννη Παπαχρήστου, που τόσο επιπόλαια κατηγόρησε;
Οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και δαπάνες, μόνο και μόνο για την ικανοποίηση των ορέξεων της Παραδιοίκησης και της ανοησίας των ενορχηστρωτών της αντικανονικής πράξης, δεν πρέπει να μείνουν ακαταλόγιστες, ούτε να επιβαρύνουν το ταμείο του ΕΛΤΑ.
Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΕΛ.ΤΑ. να καταλογίσει αρμοδίως τα ποσά, που θα απαιτηθούν για την αποζημίωση του αδικηθέντος Ιωάννου Παπαχρήστου και αυτά τα οποία έχουν καταβληθεί ως δικαστικές δαπάνες, στο Γενικό Διευθυντή Δημ. Κυριακίδη. Άλλωστε ποια είναι η έννοια της ανάληψης της ευθύνης που προέβαλε τότε, όταν δηλαδή προχωρούσε στην απομάκρυνση του Περιφερειακού Διευθυντή. Επίσης όσοι μετακινήθηκαν για την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής στη Θεσσαλονίκη να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν, γιατί στην ουσία έβλαψαν τα συμφέροντα του Οργανισμού και δεν τα υπερασπίστηκαν. Αυτά τουλάχιστον απαιτεί η απλή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Τέλος, η Διοίκηση του ΕΛ.ΤΑ. και όσοι έβλαψαν την εύρυθμη λειτουργία της Π.Δ. Κ. Μακεδονίας και τον Ιωάννη Παπαχρήστου, που υπηρεσιακά δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι εναντίον του, έχουν τουλάχιστον την υποχρέωση να ζητήσουν συγνώμη απ' αυτόν και τους συναδέλφους για την ηθική και υπηρεσιακή ζημία, που προκάλεσαν.
Σύντομα θα δημοσιεύσουμε όλη την απόφαση του Δικαστηρίου, για να μάθει όλος ο κόσμος πως λειτουργεί η παραδιοίκηση και οι άφρονες στα ΕΛ.ΤΑ.