20 Φεβ 2011

Στο 3,5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της PULSE και της RASS

Στις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες έχει διαμορφωθεί η διαφορά  μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις, της εταιρείας Pulse που δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής  και της εταιρείας Rass που δημοσιεύεται στο Παρόν.
Σύμφωνα με την έρευνα της Pusle, στο... ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, το ΠΑΣΟΚ παίρνει 23,5% και η ΝΔ 20%. Ακολουθούν το ΚΚΕ (9%), ο ΛΑΟΣ (5,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ (3%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (2%), η Δημοκρατική Αριστερά (2%),  και η Δημοκρατική Συμμαχία(2%).Ποσοστό ρεκόρ που φτάνει στο 22% καταλαμβάνει το λευκό/αποχή.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 60% των ερωτηθέντων λένε «μάλλον όχι, σίγουρα όχι», ενώ «σίγουρα ναι ή μάλλον ναι» λέει το 27%. Παρ'όλα αυτά το 53% δεν πιστεύει τη δέσμευση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία «μάλλον ή σίγουρα όχι» ενώ το 3
3% απαντά «μάλλον ή σίγουρα ναι»  για το ίδιο θέμα.

Σε
δημοσκόπηση της Rass για το ΠΑΡΟΝ η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι 3,4% ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία ότι το 80.5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η τρόϊκα κυβερνά τη χώρα, ενώ ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ την ίδια άποψη έχει το 68,5%. Στο γκάλλοπ της Rass  το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 26,1% έναντι 22,7% της ΝΔ. To ΚΚΕ καταλαμβάνει 8%, ο ΛΑΟΣ (5,1%), ο ΣΥΡΙΖΑ (3,2%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (3%), η Δημοκρατική Συμμαχία (1,8%) και η Δημοκρατική Αριστερά (1,7%).
Πηγή: www.eklogika.gr