3 Φεβ 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Όταν βλέπεις συστηματικά τα τελευταία χρόνια, συμπεριφορές - νοοτροπίες - αντιλήψεις και πολιτικές που οδηγούν σε μία απαξίωση αξιών… ανθρώπων…. και  θεσμών … πρέπει να ανησυχείς.. πρέπει να αναρωτηθείς γιατί;
Όλα σήμερα μας οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η τρόικα σε συνεργασία με την... Σοσιαλιστική Κυβέρνηση… ετοιμάζουν την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας (όποιας έχει ακόμη απομείνει) σε ιδιωτικά χέρια.
Και για να το πετύχουν αυτό υποβαθμίζουν - απαξιώνουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τον δημόσιο χώρο… την υγεία… την παιδεία… τον κοινωνικό ιστό αυτής της χώρας… και κυρίως την έννοια του πολίτη.
Με λίγα λόγια φίλες και φίλοι, ο πολίτης με την κλασική έννοια σήμερα, είναι στην ουσία καταδικασμένος από την ίδια του την κοινωνία..
Δεν υπάρχει καμιά μα καμιά αμφιβολία, ότι η υποχώρηση  -  υποταγή του Δημόσιου τομέα έναντι του Ιδιωτικού τομέα συνεπάγεται μια βαθιά κοινωνική καθίζηση… - την οποία ζούμε σήμερα - με αποτέλεσμα μεγάλους αριθμούς ανέργων… αστέγων… φτωχών… περιπλανώμενων… και περιθωριακών ανθρώπων.
Δεν υπάρχει πια κοινωνικός ιστός… δεν υπάρχουν έννοιες  αλληλεγγύης… κοινού αγώνα… οραμάτων… καινούργιων ιδεών…
Αν αναλογιστεί ο καθένας από εσάς - πως φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση - θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που πέτυχαν οι κυβερνήσεις των δύο κομμάτων εξουσίας…  ήταν να μας βάλλουν σε ένα κυνήγι ανταγωνιστικών προϊόντων - χρήμα και μόνο χρήμα -  ενώ μας στέρησαν την απλή ευτυχία που είχαμε και έχουμε ανάγκη… αυτή που δικαιούται ο κάθε πολίτης - ο κάθε άνθρωπος…. ο καθένας από εμάς… που ζει  σε μια οργανωμένη κοινωνία.
Πέτυχαν  και κάτι ακόμη χειρότερο και τραγικό, τον κατατεμαχισμό - τη διάλυση του θεσμού της οικογένειας…. μας  δημιούργησαν πάμπολλα ψυχολογικά προβλήματα… οικοδόμησαν μια κοινωνία απομονωμένων πολιτών… μας μπόλιασαν με το δηλητήριο ενός ξέφρενου καταναλωτισμού… αύξησαν την ανασφάλειά μας …. και μας οδήγησαν σε ένα κόσμο με αυξανόμενους ρυθμούς ανεργίας και φτώχιας.
Όλοι σήμερα ομολογούμε ότι, πρέπει να αποκτήσουμε ξανά όραμα και ιδεολογία και πως πρέπει σαν άνθρωποι  να ξαναβρούμε την ελπίδα για την πολιτική… για  τα ιδεολογικά μας πιστεύω…. πως πρέπει να επικρατήσουν  οι αρχές της ελευθερίας - της δικαιοσύνης -  της ειρήνης και της αξιοπρέπειας.
Για να γίνει όμως αυτό  πρέπει να οργανωθούμε - να αποκτήσουμε παιδεία και να αναπτύξουμε συστήματα κοινωνίας πολιτών. .. γιατί μόνο με τη συνεργασία  και με την απόκτηση γνώσεων θα μπορέσουμε  να αντιληφθούμε… να κατανοήσουμε  τον σημερινό κόσμο και να αγωνισθούμε αποτελεσματικά ενάντια σε εκείνους που σήμερα μας ταλαιπωρούν και μας εκμεταλλεύονται…. στο όνομα μάλιστα της δημοκρατίας -  της ελευθερίας - του Σοσιαλισμού!!!!!!
Φίλες και Φίλοι.
Ο δρόμος για να επικρατήσουν οι αρχές της Δημοκρατίας - της ελευθερίας -  της δικαιοσύνης  και της αξιοπρέπειας… στη χώρα μας είναι μόνο ένας, είναι   ο δρόμος του αγώνα - της επανάστασης - της αλλαγής… ο δρόμος που απαιτεί μια συνεχή αντίσταση.
Να μην ξεχνάτε ποτέ, ότι η οποιαδήποτε εξουσία…. οι ισχυροί  απανταχού της Γης…. ένα και μόνο ένα όπλο φοβούνται :
Την Λαϊκή οργή… το Λαϊκό ξέσπασμα… την Κοινή γνώμη…

                                           Χρήστος Μπούφης
                                        αθεράπευτα ρομαντικός