9 Φεβ 2011

Επιστολή του Γ. Γραμματέα του Σωματείου Οδηγών

Γράφει ο Νίκος Κιούσης: 
Συνάδελφοι  Οδηγοί                                           
Όπως όλοι ξέρετε, εδώ και τρεις σχεδόν μήνες το Σωματείο μας βρισκόταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τη Διοίκηση προκείμενου να βρεθεί ο ιδανικότερος τρόπος μεταφοράς του τομέα μας στο νέο ΚΔΑ . Με στόχο αφ' ενός να υπάρξουν σαφή οικονομικά οφέλη για τον οργανισμό και... αφ' ετέρου η μετακίνηση να εξασφαλίσει την ομαλή και  απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.
Η συνεργασία και διαβούλευση μεταξύ των δυο μερών έφερε αποτελέσματα και συμφωνήθηκε κατ' αρχήν συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα ολοκληρωνόταν με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων. 
Για τον σκοπό αυτό συμφωνήθηκε ομόφωνα μεταξύ των τριών μερών (Διοίκησης-ΠΟΣΤ-Σωματείου), να συσταθεί πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τρεις Διοικητικούς υπαλλήλους, έναν εκπρόσωπο του Σωματείου Οδηγών και έναν εκπρόσωπο των Διαμετακομιστών.
Πράγματι η πρώτη συνεδρίαση αυτής της επιτροπής  έγινε αμέσως μετά τις γιορτές την. Κι ενώ όλα έβαιναν καλώς σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, ξαφνικά άρχισαν περίεργες παρεμβολές από τη μεριά της Διοίκησης προσθέτοντας νέα μέλη στην επιτροπή επικαλούμενη διάφορους λόγους.
Στην αρχή προστέθηκε ο Τομεαρχης διαβιβάσεων, με την λογική ότι θα ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την εφαρμογή των δρομολογίων κι επομένως έπρεπε να έχει λόγο και άποψη.
Αν και η απόφαση αυτή μας ξένισε, είχε μια λογική και γι αυτό το Σωματείο δεν έφερε αντιρρήσεις επ αυτού.
Η δεύτερη και η τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής για τα δρομολόγια έγιναν κανονικά με τη  συμμετοχή και του Τομεάρχη διαβιβάσεων.
Και ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά έρχεται νέα παρεμβολή απ τη μεριά της Διοίκησης αυτή τη φορά πέραν κάθε λογικής.
Αποφασίζει(;;;;)  να προσθέσει ως μέλος τον γ. γραμματέα της ΠΟΣΤ, παντελώς άσχετο με το αντικείμενο της επιτροπής.!!!! Επειδή η μονομερής αυτή απόφαση της Διοίκησης θεωρείται εκτός κάθε λογικής από μεριάς μας και κυρίως θέτει ζήτημα αξιοπιστίας των συνομιλητών μας, αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ (πλην του  εκπροσώπου της ΠΑΣΚΕ που απουσίαζε) 
1) να διακόψουμε κάθε συνομιλία με τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ 
2) να κάνουμε σαφές ότι δεν ισχύει από μεριάς μας καμιά συμφωνία 
3) να αποσύρουμε τον εκπρόσωπο μας απ την επιτροπή δρομολογίων 
4) να συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση του κλάδου με σκοπό να αποφασιστεί  κλιμάκωση περαιτέρω κινητοποιήσεων.                                                      
Συνάδελφοι οδηγοί                                                                              Τόσο η ιστορία του Σωματείου μας που  είναι γεμάτη Αγώνες, όσο και η περιβόητη συνοχή και αλληλεγγύη μεταξύ μας, που είναι ζητούμενο για πολλούς άλλους κλάδους είναι ο οδηγός μας, αλλά και το όπλο μας για να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!!!
 
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ προς πάσα κατεύθυνση:

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!!!  
 
Νικος Κιουσης