3 Φεβ 2011

Ληστείες στα ΕΛΤΑ, επιτέλους πάρτε μέτρα, αύριο θα 'ναι αργά!!!

Μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει το θέμα των ληστειών στα ΕΛΤΑ.
Καθημερινά διαβάζουμε στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο για πλήθος ληστειών στα καταστήματα, στους Ταχυδρόμους και στους Οδηγούς του ΕΛΤΑ. Η αντίδραση... μας ανύπαρκτη!!!!
Λες και δεν συμβαίνει τίποτα.
Λες και συμβαίνει σε μια άλλη χώρα σε μια άλλη επιχείρηση, λες και βλέπουμε κάποιο σήριαλ στη τηλεόραση, λες και αφορά κάποιους ηθοποιούς που τους ακουμπούν οι κακοποιοί το πιστόλι στον κρόταφο.
Διοίκηση και Συνδικάτο παρακολουθούμε απαθείς τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ να στοχοποιούνται καθημερινά, να κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή, να παίρνουν ηρεμιστικά όσοι έζησαν τον φόβο και εμείς απλά μετρούμε τα περιστατικά και τα χρήματα που κλέβονται.
Πριν ένα χρόνο αναδείξαμε το ζήτημα από το blog μας και υποτίθεται πως ξεκίνησε μια προσπάθεια θωράκισης του οργανισμού και των εργαζόμενων απέναντι στα κακοποιά στοιχεία.
Αποτέλεσμα σήμερα, το απόλυτο μηδέν - τίποτα.
Οι ληστές κυριολεκτικά αλωνίζουν και τις περισσότερες φορές οι Συνάδελφοι μας - θύματα ληστειών, έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τους ληστές και την υπηρεσιακή γραφειοκρατία " που γεννήθηκες και που κατοικείς", "γιατί δεν έκανες εκείνο και το άλλο".
Από τύχη μέχρι σήμερα έχουμε μόνο ένα  θύμα.
Αλήθεια τι θα απαντήσουμε στα παιδιά ενός Συναδέλφου αν δεν γυρίσει κάποια μέρα στο σπίτι του.
Κύριοι ας ξυπνήσουμε επιτέλους, ας αναλογιστούμε το μέγεθος των ευθυνών μας Διοίκηση - ΠΟΣΤ και Σωματεία και ας κάνουμε τώρα εκείνο που πρέπει:
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, όσο κι αν κοστίζουν.
Πριν είναι πολύ αργά.
Μην βρίσκετε δικαιολογίες το υπερβολικό κόστος των προστατευτικών μέτρων.
Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται!!!