9 Φεβ 2011

Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς

Οι σημερινές  απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράςΔεν έχει τέλος η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο εκφράζουν... την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών αλλά και στην τακτική που ακολουθούν οι διοικήσεις των εταιρειών να προσφεύγουν στα δικαστήρια με αίτημα να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους. 
Στάσεις εργασίας
Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου δεν θα κινηθούν για τέσσερις ώρες, από τις 11 το πρωί, ενώ «χειρόφρενο» θα τραβήξουν τα λεωφορεία από τις 11.00 έως τις 15.30 και τα τρόλεϊ από τις 11.00 έως τις 16.00.
Νέα στάση εργασίας στα λεωφορεία θα γίνει και πάλι την Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 15.30, ενώ έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Σημειώνεται πως σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση και στην πορεία διαμαρτυρίας των γιατρών σε ένδειξη συμπαράστασης.
Πηγή: www.hbnews.gr