28 Φεβ 2011

Εξώδικη δήλωση - απάντηση του εκπροσώπου της ΠΑΚ ΕΛΤΑ στην εξώδικη δήλωση της ΠΟΣΤ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
  
Του Βερίγου Ιωάννη εκπροσώπου της ΠΑΚ ΕΛΤΑ, κατοίκου Αθηνών, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15.

Κατά

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.


Κύριοι

Με την υπ. αριθμ. 2022/22.02.2011 «εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία – πρόσκληση» σας που θυροκολλήθηκε στο γραφείο μου την 24η Φεβρουαρίου 2011 και που...
έλαβα γνώση του περιεχομένου της την επομένη 25η  Φεβρουαρίου που προσήλθα για εργασία, απευθύνεστε σε μένα προσωπικά και καταλήγετε αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Διαμαρτυρόμαστε για όλους τους συκοφαντικούς, αβάσιμους, ψευδείς και αναληθείς σε βάρος μας ισχυρισμούς που διαλαμβάνονται στην επίμαχη, ως άνω, εξώδικη δήλωση σας.
Σας καλούμε να ανακαλέσετε το συκοφαντικό περιεχόμενο της εξωδίκου δήλωσης σας και να αποκαταστήσετε δημόσια με ανακοίνωση σας την αλήθεια σε όλους τους εργαζόμενους μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας.
Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας, θα υλοποιήσουμε τις γνωστές και σε σας αποφάσεις μας, υπερασπιζόμενοι την ανάπτυξη και πορεία του ΕΛΤΑ, την τιμή και υπόληψη των στελεχών και των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ αλλά και των συνδικαλιστών της ΠΟΣΤ και της ηγεσίας της».

Κατ’ αρχήν γνωρίζετε πως η εξώδικη δήλωση της παράταξης μας (ΠΑΚ ΕΛΤΑ) που σας κοινοποιήθηκε με την υπ. αριθμ. 10078/08.02.2011 έκθεση επίδοσης, αποτελεί συλλογική απόφαση της παράταξης μας και όχι προσωπική μου επιλογή όπως την παρουσιάζετε, απευθυνόμενοι προσωπικά σε μένα. Παρ’ όλα αυτά θα σας απαντήσω και για αποκατάσταση της αλήθειας, όπως μου ζητάτε, αξίζει  να  σας θυμίσω το περιεχόμενο της επίμαχης εξώδικης δήλωσης της ΠΑΚ ΕΛΤΑ για την οποία διαμαρτύρεστε: 

«Κύριοι
Σύμφωνα με το άρθρο 32, παρ. 2 και το άρθρο 40, παρ. 1, 2, 3, 4 του καταστατικού της ΠΟΣΤ, είσαστε υποχρεωμένοι να φέρνετε για έγκριση όλες τις δαπάνες (αναλυτικά με τα αντίστοιχα παραστατικά ανά δαπάνη) που διενεργεί ο γραμματέας οικονομικού στην Εκτελεστική Επιτροπή και στη συνέχεια να ενημερώνετε το ΔΣ της ΠΟΣΤ.
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις του εκπροσώπου μας στην Εκτελεστική Επιτροπή δεν το πράττετε, όπως το καταστατικό ορίζει.
Χειρίζεστε τα οικονομικά με αδιαφάνεια, και μας παρουσιάζετε το σύνολο των δαπανών (κι αυτό σπάνια), χωρίς να γνωρίζουμε αναλυτικά την κάθε δαπάνη που πραγματοποιήσατε.
Σας καλούμε να εφαρμόσετε πιστά όσα το καταστατικό της ΠΟΣΤ ορίζει για τα θέματα της οικονομικής διαχείρισης, αρχής γενομένης από την  πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη 10.02.2011, φέρνοντας για έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή όλες τις δαπάνες που πραγματοποιήσατε αναλυτικά με τα αντίστοιχα παραστατικά, από την πρώτη  του έτους μέχρι και σήμερα. Αντίστοιχα σας καλούμε να πράττετε σε κάθε συνεδρίαση της  Ε.Ε.
Σε διαφορετική περίπτωση θα μας αναγκάσετε να κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον σας και θα είσαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για όποιες αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργία και το κύρος του Συνδικάτου μας.

Κύριοι
Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε αυτούσιο στο blog της παράταξης μας στις 08.02.2011 και αφού πρώτα σας είχε κοινοποιηθεί από Δικαστικό Επιμελητή.
Σε κανένα σημείο του παραπάνω κειμένου δεν γίνεται αναφορά, ούτε υπάρχει υπονοούμενο για θέματα ηθικής, κακοδιαχείρισης, διαχειριστικής αταξίας ή οποιαδήποτε άλλης οικονομικής ατασθαλίας στα οικονομικά της ΠΟΣΤ, που εσείς με την εξώδικη δήλωση σας προσπαθείτε να μας αποδώσετε.
Απαιτήσαμε με την εξώδικη δήλωση μας, αυτό που κατ’ επανάληψη σας έχουμε ζητήσει στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, να εφαρμόζετε το καταστατικό της ΠΟΣΤ και να φέρνετε για έγκριση όλες τις δαπάνες αναλυτικά με τα αντίστοιχα παραστατικά (και όχι το σύνολο των δαπανών ανά λογαριασμό, όπως κάνετε) στην Εκτελεστική Επιτροπή και το ΔΣ της ΠΟΣΤ. Απαιτήσαμε και απαιτούμε διαφάνεια και διαύγεια στη διαχείριση των οικονομικών της ΠΟΣΤ. Η ΠΟΣΤ διαχειρίζεται χρήματα  που προέρχονται από τις συνδρομές των Συναδέλφων και θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι που δαπανώνται αιτιολογημένα.
Ισχυρίζεστε πως τηρείτε απαρεγκλίτως όλα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό σχετικά με τα οικονομικά της ΠΟΣΤ. Τότε πως γίνεται π.χ. ο εκπρόσωπος μας και οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις της, να μαθαίνουν  από ανάρτηση σε blog στο διαδίκτυο, πως έγινε ταξίδι εκπροσώπων της ΠΟΣΤ στην Ιαπωνία. Αυτή η πρακτική πιστεύετε πως είναι διαφανής και υπηρετεί την συνδικαλιστική δεοντολογία;
Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα συμμετοχής των εκπροσώπων της ΠΟΣΤ στα διάφορα διεθνή Ταχυδρομικά φόρουμ, απαιτούμε όμως σύμφωνα με το καταστατικό ενημέρωση και έγκριση των δαπανών μετακίνησης από την Εκτελεστική Επιτροπή και το ΔΣ της ΠΟΣΤ.

Εκπροσωπείτε τακτικά την ΠΟΣΤ σε χώρους εργασίας, σε κοινωνικές και συνδικαλιστικές εκδηλώσεις, σε συνέδρια και επιτροπές στην επαρχία ή σε χώρες του εξωτερικού, και καλά κάνετε. Θεσμικά εσείς εκπροσωπείτε την ΠΟΣΤ, όμως έχετε υποχρέωση πριν ή μετά την μετακίνηση σας να ενημερώνετε την Εκτελεστική Επιτροπή και να ζητάτε έγκριση της δαπάνης μετακίνησης σας, σύμφωνα με το άρθρο 40 του καταστατικού της ΠΟΣΤ.
Αυτό το κάνετε μέχρι σήμερα;
Όταν λοιπόν προβαίνετε σε νόμιμες ενέργειες που απαιτούν όμως δαπάνες για να υλοποιηθούν και η Εκτελεστική Επιτροπή - το αρμόδιο συλλογικό όργανο  σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΣΤ – δεν τις  γνωρίζει, αυτός  είναι διαφανής χειρισμός των οικονομικών;
Εκτός κι αν πιστεύετε πως επειδή έχετε την απόλυτη πλειοψηφία, δεν χρειάζεται να ενημερώνετε και να παίρνετε έγκριση από κανένα.

Γι’ αυτό το λόγο σας γράψαμε πως χειρίζεστε τα οικονομικά με αδιαφάνεια. Δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο, ούτε σας κατηγορήσαμε για τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρετε στην εξώδικη δήλωση που μας αποστείλατε δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και παρακαλούμε να τα ανακαλέσετε.


Κύριοι

Επιπρόσθετα θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε  τα παρακάτω που σκόπιμα αποκρύπτετε:

Κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10.02.2011 και την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΤ στις 11.02.2011, κατά τη συζήτηση του επίμαχου θέματος σας δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις, δηλαδή τι εννοούμε με την λέξη «αδιαφάνεια». Εννοούμε την λέξη όπως αυτή αναφέρεται στα Ελληνικά λεξικά, δηλαδή την έλλειψη διαφάνειας, όπου διαφάνεια σημαίνει διαύγεια, φανερή διαδικασία  και όχι εν κρυπτώ ενέργειες.
Οποιαδήποτε ταύτιση της λέξης "αδιαφάνεια" με άλλες έννοιες που εγείρουν θέματα ηθικής, κακοδιαχείρισης κλπ  είναι λανθασμένη και δεν έχει καμιά σχέση  με το εξώδικο της ΠΑΚ ΕΛΤΑ
Η θέση μας αυτή είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά του ΔΣ της ΠΟΣΤ. Παρ’ όλα αυτά στις προαναφερόμενες συνεδριάσεις της Ε.Ε. και του ΔΣ της ΠΟΣΤ μας ζητήσατε, επειδή κατά την γνώμη σας κάποιοι Συνάδελφοι μπορεί να εννοήσουν κάτι διαφορετικό διαβάζοντας την εξώδικη δήλωση μας, να αποσύρουμε την ανάρτηση από το blog της παράταξης μας, όπως και την ανάρτηση του Συναδέλφου από τα Χανιά.
Θέλοντας να συμβάλουμε στην εκτόνωση της έντασης και την ανάπτυξη  καλών ανθρώπινων και συνδικαλιστικών σχέσεων μεταξύ μας, αποσύραμε τις δύο αναρτήσεις από το blog μας. Επιπρόσθετα  στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΤ στις 11.02.2011 ζητήσαμε και από σας και από τον Συνάδελφο εκπρόσωπο του Σωματείου των Χανίων να μας αποστείλετε κείμενα σχετικά με τις απόψεις σας για το θέμα να τα δημοσιεύσουμε και αρνηθήκατε.

Μάλιστα προχωρήσαμε και ένα βήμα παρακάτω. Σε ανάρτηση στο blog μας στις 10 Φεβρουαρίου 2011 με τίτλο «Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ (και μια απαραίτητη διευκρίνιση στο εξώδικο της ΠΑΚ ΕΛΤΑ» δώσαμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις σε σχέση με την εξώδικη δήλωση μας και την λέξη αδιαφάνεια που χρησιμοποιήσαμε.

Κύριοι

Στην εξώδικη δήλωση σας αναφέρεστε πως θα υλοποιήσετε τις γνωστές και σε μας αποφάσεις σας. Επειδή όλα τα μέλη της παράταξης μας, αλλά και μέλη άλλων παρατάξεων ήταν παρόντα στη συνεδρίαση του ΔΣ και δεν πάρθηκε καμιά απόφαση - ούτε έγινε καμιά ψηφοφορία – τι εννοείτε;

Κύριοι

Δυστυχώς στο υπόλοιπο της σημερινής εξώδικης δήλωσης είμαι αναγκασμένος να αναφερθώ  σε πρώτο ενικό πρόσωπο, γιατί με μεγάλη φαντασία, υποθέσεις, ανακρίβειες και κατασκευασμένα ψεύδη προσπαθείτε να με εμπλέξετε και να με παρουσιάσετε σαν τον εμπνευστή και ενορχηστρωτή ενός συντονισμένου σχεδίου κατασυκοφάντησης σας – όπως γράφετε - μέσα από ιστολόγια που δήθεν ελέγχω.

Γνωρίζετε πως εδώ και δύο έτη λειτουργεί επώνυμα το blog της παράταξης μας «ΠΑΚ ΕΛΤΑ» του οποίου είμαι διαχειριστής και έχω την ευθύνη των αναρτήσεων του, πλην των θεμάτων που μας στέλνουν για ανάρτηση  Συνάδελφοι ή Αναγνώστες, οι οποίοι έχουν την ευθύνη των κειμένων τους.

Το blog «drivers elta» είναι επώνυμο και ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Οδηγών Τεχνιτών ΕΛΤΑ και την ευθύνη λειτουργίας του έχει το ΔΣ του Συλλόγου του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος.

Και στα δύο αυτά blogs δεν επιτρέπεται η ανάρτηση σχολίων, ακριβώς για να αποφευχθούν υβριστικά, προσβλητικά, ή συκοφαντικά θέματα ούτε έχει δημοσιευτεί ποτέ συκοφαντική, προσβλητική ή υβριστική ανάρτηση  για κανέναν.

Όσο έχει να κάνει με το blog  «entaxy hellas»,  γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, όπως και εγώ, τον διαχειριστή του και μπορείτε να απευθυνθείτε σε εκείνον για οποιοδήποτε θέμα. Δεν μπορείτε όμως να ταυτίζετε εμένα ούτε με τον διαχειριστή, ούτε με το blog, ούτε  με τις αναρτήσεις, ούτε με τα ανώνυμα υβριστικά σχόλια που γράφονται, τα οποία δεν με εκφράζουν και τα καταδικάζω. Δεν έχω καμιά σχέση με το συγκεκριμένο blog και με όσα γράφονται σ’ αυτό. Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει ότι θέλει, αρκεί να το κάνει επώνυμα και να έχει την ευθύνη όσων γράφει. Στο συγκεκριμένο blog  έχουν γραφτεί κατά καιρούς σχόλια που αφορούν και την παράταξη της ΠΑΚ ΕΛΤΑ και εμένα προσωπικά  και κάποια που παρουσιάζουν, κατά φαντασία των συντακτών τους, μέλη της παράταξης μας σαν μέλη της «Ένωσης Ταχυδρομικών Ελλάδος»  και ενώ έχουν σταλεί επιστολές διάψευσης από τα μέλη μας, το συγκεκριμένο blog δεν τις δημοσιεύει. Κάποιες από αυτές αναγκάστηκα να τις δημοσιεύσω εγώ στο blog «ΠΑΚ ΕΛΤΑ» για αποκατάσταση της αλήθειας. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι, δεν σχολιάζω, ούτε απαντώ σε όσα γράφονται στο συγκεκριμένο blog. Τέλος σας δηλώνω πως ούτε εγώ, ούτε κανένα άλλο μέλος της παράταξης της  ΠΑΚ ΕΛΤΑ έχει σχέση με το blog «entaxy hellas».

Κατά συνέπεια διαμαρτύρομαι εντονότατα και δεν σας επιτρέπω να  παρουσιάζετε χωρίς στοιχεία το blog  «entaxy hellas» σαν προσκείμενο σε μένα και απαιτώ να ανακαλέσετε όσα αναληθή και συκοφαντικά γράφετε για το θέμα χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις που αφήνετε να εννοηθεί πως εκπορεύονται από εμένα. Αν δεν το κάνετε επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου και της παράταξης ΠΑΚ ΕΛΤΑ που εκπροσωπώ.

Σας καλώ να μας αποστείλετε κείμενο με τις θέσεις σας για το επίμαχο ζήτημα και δεσμεύομαι να τις αναρτήσω στο blog της ΠΑΚ ΕΛΤΑ.

Σας καλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφα πρακτικών της συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΟΣΤ της 11ης Φεβρουαρίου 2011.

Η σημερινή εξώδικη δήλωση μου θα δημοσιευτεί στο blog της ΠΑΚ ΕΛΤΑ, αμέσως μόλις σας κοινοποιηθεί.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς όσους απευθύνεται, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.

Αθήνα 27 Φεβρουαρίου 2011
Για την ΠΑΚ ΕΛΤΑ
Ο Εκπρόσωπος
 
Γιάννης Βερίγος