18 Φεβ 2011

ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ!! ή ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
Αν θυμάμαι καλά  φίλες και φίλοι, κάποιοι Σοσιαλιστές πριν από χρόνια έλεγαν ότι, η Δημοκρατία έχει τρείς πυλώνες και η ΔΕΗ πολλούς :
Το κοινοβούλιο με τους Βουλευτές…. τον Συνδικάτο με τους Συνδικαλιστές…. και την τοπική αυτοδιοίκηση με τους Δημοτικούς άρχοντες….  Τα χρόνια που πέρασαν έδειξαν … απέδειξαν… ότι στη χώρα μας τα τρία αυτά φρούτα… συγνώμη φρούρια ήθελα να γράψω, όχι μόνο δεν προστάτευσαν τη Δημοκρατία αλλά αντίθετα τη διέλυσαν.. τη χρεοκόπησαν.. και την έριξαν στο χάος…
Τα κόμματα με τη δράση τους στην κοινωνία…. τα συνδικάτα με τη δράση τους στους χώρους εργασίας…. και οι τοπικοί άρχοντες στους δήμους και τις κοινότητες -  δημιούργησαν σιγά σιγά μια συμμαχία, ύποπτη…. με στόχο την αλληλοκάλυψη - αλληλοεπικάλυψη…. των παρανομιών..
Μοιραία με τη συμπεριφορά τους, ανέχθηκαν… έθρεψαν… ενθάρρυναν… τη διαφθορά στον δημόσιο βίο της χώρας μας… και με μεγάλη ταχύτητα… η διαφθορά αυτή επεκτάθηκε σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας…. και σε όλες τις κρατικές δραστηριότητες…
Όσοι από εμάς είχαν το ελάχιστο μυαλό… και μέτριο ενδιαφέρον…. έβλεπαν καθαρά, ότι η χώρα μας βρισκόταν σε αδιέξοδο και σε ένα καταστροφικό δρόμο.
Σήμερα η εμφάνιση και μόνο των πολιτικών - συνδικαλιστών – δημάρχων, στις οθόνες της τηλεόρασης προκαλεί οργή και αγανάκτηση…  απελπισία… κατάθλιψη…. σε εμάς τους απλούς πολίτες.
Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για εμάς όλα από ότι φαίνεται έχουν ένα τέλος και σε κάθε καταστροφή πάντα υπάρχει μια ελπίδα της αναγέννησης… Η οικονομική ύφεση… στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μας, η ανεργία… η φτώχεια…   σε συνδυασμό με την τερατώδη και αντικοινωνική συμπεριφορά των συντεχνιών…. φαίνεται ότι έχουν δημιουργήσει μεγάλες ρωγμές στην  ανιερή - βρώμικη - διεφθαρμένη - συμμαχία… πολιτικών -  συνδικαλιστών  -  δημοτικών  αρχόντων.
Ας ελπίσουμε ότι οι ρωγμές αυτές θα φέρουν το τέλος!!!! της καταστροφικής για τη χώρα μας συμμαχίας τους…
                                                                           Χρήστος Μπούφης