7 Φεβ 2011

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ.

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
Φίλες και Φίλοι.
Άκουσα και διάβασα, ότι το Χρέος της Χώρας μας  το 2014 θα ανέρχεται στο ποσό των  400 - 450 δις ευρώ!!!!!!
Εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια σε συζητήσεις με φίλους  Συνδικαλιστές  και μη -  σε συνελεύσεις εργαζομένων - στο τελευταίο... συνέδριο της ΠΟΣΤ - αλλά και σε πολλά από τα σχόλιά μου που υπάρχουν καταχωρημένα στην ιστοσελίδα του ΠΑΚ ΕΛΤΑ -  έλεγα και έγραφα, ότι ακολουθείτε στραβό δρόμο…. ότι υποθηκεύετε το μέλλον των παιδιών μας!!!! ότι δεν μπορούμε να ζούμε με δανικά….. ότι δεν μπορούμε με μια πλαστική κάρτα στο χέρι να θέλουμε να αγοράσουμε τα πάντα….  τα έλεγα - τα έγραφα και με κοιτούσατε παράξενα.
Είσαι μηδενιστής μου έλεγαν κάποιοι παλιοί μου φίλοι Συνδικαλιστές…. είσαι απολίτικος…. είσαι αναρχικός - αναρχοαυτόνομος - είσαι ένα ετερόκλητο στοιχείο…. ένας ιδιόμορφος χαρακτήρας…. σε παρέσυραν μου έλεγαν και για αυτό έφυγες από κοντά μας…. μάταια προσπαθούσα να τους πείσω ότι : ακολουθείτε στραβό δρόμο… ότι δεν μπορεί να είστε εσείς οι παλιοί μου φίλοι…. οι Σοσιαλιστές… δεν μπορεί να είστε οι ίδιοι… αυτοί  που για 30 χρόνια σας στήριζα.
Και τώρα ξαφνικά τα βρήκατε όλα μπροστά σας… ανακαλύψατε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως τα πιστεύατε…. κάποιοι από εσάς πουλούσατε φύκια για μεταξωτές κορδέλες…. μεταλλαχτήκατε… και τώρα φοβάστε να κυκλοφορήσετε… κρύβεστε…  κλειστήκατε στο καβούκι σας και ξερογλείφετε το πάθημά σας και  αναρωτιέστε πώς να παρηγορηθείτε….
Αν ρωτάτε εμένα.. τότε να  πάτε καμιά βόλτα  στο ζωολογικό κήπο… ίσως σας κάνει καλό.
Η άγνοιά σας -  η αφέλειά σας  -  ο φιλοτομαρισμός σας -  το βόλεμά σας -  η διάθεσή σας για εξουσία -  οι ατέλειωτοι καθημερινοί σας συμβιβασμοί - δημιουργούσαν και έτρεφαν την Σοσιαλιστική σας εξουσία.
Σας καταγγέλλω, ότι τόσα χρόνια δεν κάνατε τίποτα άλλο.. παρά να χτίζετε για να καταστρέψετε… παίζατε με το μέλλον… με τον κόσμο…  των νέων -  των παιδιών μας, σα να ήταν παιχνιδάκι σας…  λέγατε ψέματα και τα εξαπατούσατε…. Θέλατε να τα κάνετε να πιστέψουν ότι είστε ιδεολόγοι…  σοσιαλιστές…. μα θέλω να ξέρετε καλά, ότι εγώ έβλεπα μες στα μάτια σας… έβλεπα μες στο μυαλό σας… όσο καθαρά βλέπω και το νερό που τρέχει μέσα στον υπόνομο.
Σας κατηγορώ λοιπόν, ότι με τις πράξεις σας… με την Σοσιαλιστική ιδεολογία σας… οδηγήσατε τους νέους -  τα παιδιά μας στην ανεργία…. υποθηκεύσατε το μέλλον τους…. λυπάμαι που θα σας το πω - αλλά δεν αξίζετε ούτε το αίμα που τρέχει μέσα στις φλέβες σας….
Ξέρω θα μου πείτε :
Και ποιος είσαι εσύ ρε φίλε που κατηγορείς τους πάντες και τα πάντα….
Ακούστε με… μπορείτε να πείτε ότι θέλετε, ότι είμαι ένας απολίτικος -  ένας μηδενιστής  - ένα ετερόκλητο στοιχείο  -  ένα αθεράπευτα ρομαντικός…. πείτε ότι θέλετε… εγώ ένα πράγμα ξέρω, ότι οι νέοι -  τα παιδιά μας δεν θα σας συγχωρέσουν ποτέ για αυτά που κάνατε… και όσοι από εσάς πιστεύουν ότι τα λεφτά που έχετε μαζέψει….  θα μπορέσουν να εξαγοράσουν τις ψυχές σας.. είστε γελασμένοι.
Η γραμμή έχει χαραχτεί…. η κατάρα έχει πέσει… το τέλος σας πλησιάζει… γιατί οι καιροί αλλάζουν.

*Αν, λέω αν - το χρέος της χώρας μας το 2014 θα ανέρχεται σε 400 - 450 δις ευρώ!!!! πόσα ευρώ από το ποσό αυτό είναι το κεφάλαιο… και πόσα οι τόκοι…..
Μην ψάχνετε φίλες και Φίλοι μου.
Εμείς οι απλοί εργαζόμενοι -  ο απλός λαός θα τα πληρώσει όλα.. όπως πάντα - και το κεφάλαιο και τους τόκους -  και ας τα φάγαμε μαζί!!!! όπως λέει και ο αξιότιμος κύριος Αντιπρόεδρος της σημερινής Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης.

                                                   Χρήστος Μπούφης
                                                             αθεράπευτα ρομαντικός