9 Φεβ 2011

Τον έσωσε η ανάρτηση στο Blog της zougla.gr

Ήταν μεσημέρι όταν ο ανώνυμος χρήστης του Διαδικτύου αναρτούσε στο blog της «Zougla.gr» την δική του ιστορία. Άνεργος, πατέρας δύο... παιδιών, ο συμπολίτης μας είχε φθάσει στα έσχατα όριά του. Η ανάρτησή του τελείωνε με την λέξη «Αυτοκτονώ». Ήταν ακριβώς 12:34 μετά το μεσημέρι. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο προϊστάμενος της κ. Σφακιανάκης προσωπικά.

Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που η «Zougla .gr» έδωσε την ταυτότητα IP του υπολογιστή από τον οποίο πραγματοποιήθηκε η ανάρτηση. Ήταν ένα στοίχημα με τον χρόνο. Το περιεχόμενο της ανάρτησης δεν άφηνε αμφιβολίες ως προς τις προθέσεις του ανώνυμου χρήστη. Ο ανώνυμος πολίτης ήταν αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την απειλή του.


Πολύ αργότερα, στις 22:00 η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωνε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως ο χρήστης εντοπίστηκε στην Βόρειο Ελλάδα και πώς η κατάσταση ήταν πλέον υπό έλεγχο.


Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας είναι όντως άνεργος, πατέρας δύο μικρών αγοριών εννέα και τριών ετών και είναι καταχρεωμένος στις τράπεζες. Ειδικός ψυχολόγος ανέλαβε την υποστήριξη του. Ο άνθρωπός σώθηκε επειδή ανάρτησε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει στο Διαδίκτυο και στο Blog της «Zougla.gr».


Το περιεχόμενο της ανάρτησης του εξηγούσε με κάθε λεπτομέρεια την ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.
Πηγή: www.zougla.gr