17 Φεβ 2011

Δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα»: 1 μονάδα η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!

Στη μία μονάδα διαφορά κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως προς την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, σε δημοσκόπηση της VPRS που δημοσιεύεται αύριο στο περιοδικό «Επίκαιρα» και προ-δημοσιοποιήθηκε από τη ΝΔ. Πρώτο «κόμμα» η αποχή/λευκά /άκυρα, με... 44,8%. Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτός βουλής φαίνεται να μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τα όσα δηλώνουν τα ίδια τα κόμματα.
Αναλυτικότερα:
Τον Φεβρουάριο, η εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων έχει ως εξής:
ΠΑΣΟΚ 33%, ΝΔ 32%, ΚΚΕ12,5%, ΛΑΟΣ 5%, ΣΥΡΙΖΑ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, εξωκοινοβουλευτικοί 1,5%, λοιποί 2,5%
Στο ερώτημα εάν η χώρα κινείται σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση οι ερωτηθέντες απαντούν: Λάθος 74%, σωστά 15%, ούτε λάθος ούτε σωστά 9%, ΔΓ/ΔΑ 2%.
Η ικανοποίηση των ερωτηθέντων από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δίνει συνολικά 84% δυσαρεστημένους εκ των οποίων το 55% δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι, το 31% όχι και τόσο, το 14% είναι αρκετά ικανοποιημένοι και το 1% είναι πολύ ικανοποιημένοι.
Το αίτημα να απεμπλακεί η χώρα από το Μνημόνιο, από 46% που ήταν ένα χρόνο πριν, έφτασε το 50%.
Για τις απεργίες το 60% κρίνει ότι είναι μάλλον δικαιολογημένες και μόλις το 32% τις χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες.
Ως προς τα πολιτικά πράγματα της χώρας, το 79% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τον τρόπο διαχείρισης των σκανδάλων από τη Βουλή, και το 18% «όχι και τόσο», γεγονός που δίνει ένα ...97% δυσαρεστημένων. Εξάλλου, το 92% θεωρεί  ότι δεν θα οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους, ενώ το 72% υποστηρίζει ότι οι εξεταστικές επιτροπές, γίνονται «απλά για τις εντυπώσεις».
Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.003 ατόμων.
πηγή: www.eklogika.gr