18 Μαρ 2011

Ποιός διοικεί τελικά τα ΕΛΤΑ ? ? ? (Νο 2)

Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται τελικά το θέμα της συγχώνευσης των οκτώ Διευθύνσεων του ΕΛΤΑ, που μας είχε προαναγγείλει ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού και που... με ιδιαίτερο ζήλο  στηρίζει η πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΣΤ.
Το θέμα έχει έρθει δύο φορές στο Δ.Σ. του ΕΛΤΑ, την πρώτη συζητήθηκε και αναβλήθηκε ύστερα από  αντιδράσεις κάποιων μελών του και την δεύτερη δεν συζητήθηκε καθόλου.
Και ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση, δεν συμπεριλαμβάνεται καθόλου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΣΤ την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος της άφησε σαφή υπονοούμενα για δύο κέντρα εξουσίας στα ΕΛΤΑ και ξεκαθάρισε πως, αν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του οργανισμού δεν περάσει το θέμα της συγχώνευσης των Διευθύνσεων η ΠΟΣΤ θα αντιδράσει.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το θέμα και είναι τουλάχιστον περίεργο πως, ενώ συμφωνούν ο Διευθύνων Σύμβουλος και η πλειοψηφία της ΠΟΣΤ, το θέμα δεν προχωρά.
Μάλιστα από την μεριά της πλειοψηφίας της ΠΟΣΤ έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της διοικητικής αναδιοργάνωσης, την οποία θεωρεί ως τη κορωνίδα του συνόλου των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις τους και τις προτάσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 23 Μάρτη.