4 Μαρ 2011

ΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ!!!!

φωτο: exagorefsis.blogspot.com
Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
Διάβασα σε κάποιο σημείο σε χθεσινό ( Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011) σχόλιο της ΠΑΚ με τίτλο «Περασμένα μεγαλεία που διηγώντας  τα να κλαις….» ότι : το 2010 καταγράφτηκε ιστορικά πλέον σαν ο πρώτος χρόνος που δεν... υπογράφτηκε ΕΣΣΕ!!!!

Θέλω να σας μεταφέρω ένα αυτούσιο διάλογο που είχα με την τότε ηγεσία της ΠΟΣΤ ( πρόεδρος: Γιώργος Βασιλόπουλος ) λίγο πριν από την υπογραφή της τελευταίας ΕΣΣΕ του 2008 - 2009 παρουσία και του τέως Προέδρου μας Φίλιππου Θωμά ( τότε οι σχέσεις μου μαζί του ήταν όχι απλά φιλικές αλλά και κάτι παραπάνω  αδελφικές μπορώ να σας πω - έτσι τουλάχιστον πίστευα εγώ από την πλευρά μου).

Βρίσκομαι λοιπόν στα Γραφεία της ΠΟΣΤ - σε ένα γραφείο που βρίσκεται μπαίνοντας αριστερά….. και στο βάθος δεξιά….. αυτό που ήταν το  γραφείο   του τέως Προέδρου και σε μια συζήτηση παρουσία και του Προέδρου Γιώργου Βασιλόπουλου ( οι σχέσεις μου μαζί του σήμερα -  παρά τις όποιες πολιτικές - συνδικαλιστικές  διαφωνίες ήταν είναι και θα παραμείνουν κάτι παραπάνω από φιλικές- έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ από την πλευρά μου ) .
Απευθυνόμενος σε μένα ο τέως Πρόεδρος ( Φ. Θωμάς ) και δείχνοντας τον Πρόεδρο ( Γ. Βασιλόπουλο ) μου λέει:
Το βλέπεις τούτον εδώ….. αν σε λίγες μέρες ( Κυβέρνηση ήταν τότε η Ν.Δ.)  δεν υπογράψει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ( ΕΣΣΕ) του 2008 - 2009,   τότε κινδυνεύει να μείνει στην Ιστορία της ΠΟΣΤ -  σαν ο μοναδικός  Πρόεδρος που πέρασε και δεν  υπέγραψε ΕΣΣΕ.

Πέρασαν από τότε πάνω από δύο χρόνια και για πρώτη φορά στην Ιστορία της ΠΟΣΤ δεν υπογράφτηκε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - ΕΣΣΕ,  για το 2010!!!! και μάλιστα με Σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ….

Λέτε τελικά να μείνει στην Ιστορία της ΠΟΣΤ - ο σημερινός πρόεδρος - σαν ο τελευταίος Πρόεδρος της ΠΟΣΤ που υπέγραψε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!!!!!

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί….. ποιος θα το πίστευε…. ούτε ψύλλος στον κόρφο τους…. που λέει και ο σοφός λαός μας. 

                                    Χρήστος Μπούφης
                                                                 αθεράπευτα ρομαντικός