7 Μαρ 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ…… ή ΕΛΛΗΝΕΣ....

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
Φίλες και Φίλοι.
Είναι πλέον διάχυτη η ανησυχία… όχι μόνο στον απλό πολίτη -  στον απλό εργαζόμενο -  αλλά και στους πολιτικούς μας - ακόμη και σε ορισμένους Υπουργούς, ότι δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Το όπλο της υποτίμησης του νομίσματός μας μετά την ένταξη στην ΟΝΕ έπαψε... να υπάρχει…. η μόνη Ευρωπαϊκή λύση είναι μια επώδυνη και παρατεταμένη περίοδο    εσωτερικής υποτίμησης…. δηλαδή με απλά λόγια  -  μείωση μισθών και εισοδημάτων - ενέργειες που αποδεδειγμένα οδηγούν -  στο κλείσιμο επιχειρήσεων….. στην αξιοποίηση….  εκποίηση… (  όπως θέλετε πέστε την.. ) της Δημόσιας περιουσίας… ( βλέπε ιδιωτικοποιήσεις )   για όσες Κρατικές Υπηρεσίες έχουν απομείνει … αφού οι περισσότερες έχουν ήδη Ιδιωτικοποιηθεί -  έχουν ξεπουληθεί….   στην αύξηση της ανεργίας….  στη μείωση  του βοιωτικού μας επιπέδου…. στη φτώχια.
Κάποιοι πίστευαν μέχρι πρόσφατα, ότι η Ελλάδα - ή Χώρα μας είναι αρκετά πλούσια για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση, ότι υπάρχουν λεφτά ( όπως είχε πει και ο σημερινός Πρωθυπουργός μας ).
Αυτά τα λεφτά… αυτός ο πλούτος πράγματι υπήρχε στη Χώρα μας με μια μικρή διαφορά…. ο πλούτος αυτός διέρρευσε από τις Ελληνικές Τράπεζες σε Τράπεζες του Εξωτερικού… και όλα αυτά έγιναν νόμιμα!!! σύμφωνα με όσα προβλέπει η ΟΝΕ για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων…..
Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν…. το μόνο βέβαιο είναι, ότι  η σημερινή κατάσταση -  ο σημερινός κατήφορος,   δεν μπορεί να συνεχιστεί -  δεν πάει άλλο και το πολιτικό μας  σύστημα - με διεφθαρμένους  Πολιτικούς… Συνδικαλιστές…. Επιχειρηματίες….  να  βρίσκονται ακόμη μέσα στα πράγματα….  μπάζει από παντού….  δείχνει καθαρά, ότι  δεν μπορεί να αντέξει.
Το δίλημμα… η απόφαση που πρέπει να πάρουμε στην πραγματικότητα είναι :   
Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη - Ευρωπαίοι .. ή  θέλουμε να φύγουμε από αυτήν - να ξαναγίνουμε  Έλληνες….
Λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω αλλά η άποψή  μου  είναι, ότι :
Και οι δύο δρόμοι οδηγούν στην οικονομική  μας καταστροφή….   

*Καλή Σαρακοστή σε όλες και όλους - αν και πολύ φοβάμαι ότι η φετινή νηστεία επιβάλλεται… όχι   για λόγους θρησκευτικούς… αλλά για λόγους οικονομικούς. 

Χρήστος Μπούφης