14 Μαρ 2011

“Φρένο” του πρωθυπουργού σε εκλογές-ανασχηματισμό

Να τελειώνουν τα σενάρια εκλογολογίας και ανασχηματισμού ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις... αποφάσεις της άτυπης Συνόδου κορυφής της Παρασκευής, όσον αφορά στον μηχανισμό στήριξης αλλά και στις εξελίξεις στη Λιβύη.
Είπε ότι, ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση και πως η Ελλάδα προσήλθε με "όπλο" τις προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός.
«Εξηγήσαμε ότι το να πετύχει η προσπάθεια αυτή είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος αφού επανέλαβε τις αποφάσεις της Συνόδου είπε ότι τα επόμενα βήματα είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η ενίσχυση της διοικητικής μηχανής και η αντιμετώπιση του χρέους με σωστό τρόπο.
«Δουλέψαμε όλοι μαζί και αποδείξαμε ότι  η Ελλάδα θέλει και μπορεί» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στους υπουργούς ζήτησε μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο τους λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε μπροστά μας δουλειά».
Επίσης ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατανοήσουν τη σοβαρότητα και ιστορικότητα της στιγμής, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται η ενότητα όλων για να καταφέρουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα καλύτερη.
Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις τραγικές στιγμές, που περνάει η Ιαπωνία, εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας μας να στείλει μονάδες των ΕΚΑΜ στην χώρα του "Ανατέλλοντος Ηλίου".
Πηγή: www.newsbomb.gr