15 Μαρ 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ….

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
Αυτή την περίοδο ζούμε στην εποχή των ραγδαίων εξελίξεων  και   αλλαγών… παρακολουθούμε σαν σιωπηλοί μάρτυρες… όχι μόνο την διαταραχή… της Ελληνικής -  Ευρωπαϊκής και  Παγκόσμιας Οικονομίας  αλλά και τη διαταραχή της ισορροπίας της  φύσης σε ολόκληρο τον πλανήτη μας.
Βρισκόμαστε σε ένα τραίνο ακυβέρνητο… όπου ο πολιτισμός μας βαδίζει με γοργούς ρυθμούς σε ένα πέτρινο τοίχο εξαφάνισης!!!!!
Καθόμαστε… άνετα στις θέσεις μας και παρακολουθούμε να έρχεται…. το τσουνάμι της οικονομικής αλλά και  οικολογικής καταστροφής του πλανήτη μας - ανήμποροι να αντιδράσουμε.
Ο πολιτισμένος άνθρωπος….. περπατάει πλέον πάνω στην επιφάνεια της γης, αφήνοντας πίσω του… στα ίχνη του… καταστροφή και ερήμωση.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορεί να διασωθεί η οικονομία… να διασωθεί ο πλανήτης μας… αν μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν από δω και πέρα αξιοπρεπώς… και αν μπορεί η γη  να παραμείνει κατοικήσιμη…..
Δεν πρόκειται απλά για μια Παγκόσμια οικονομική - οικολογική κρίση…. για μια οικονομική -  επιστημονική συζήτηση… για  έναν πολιτικό διάλογο… έχει να κάνει με το να κατανοήσουμε σαν άνθρωποι ποιοι πραγματικά είμαστε… έχει να κάνει με την ικανότητά μας να υπερβούμε τα όριά μας… να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων…. να αντιληφθούμε με την καρδιά -  αλλά και με το μυαλό μας… την αντίδραση που η περίσταση μας καλεί  και πρέπει να έχουμε.
Αυτή για όσους με καταλαβαίνουν είναι μια ηθική και πνευματική πρόκληση… την οποία δεν πρέπει να φοβούμαστε… αντίθετα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με την αίσθηση του επείγοντος…
Στο προαιώνιο αίνιγμα της ζωής υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να καθυστερήσουμε. και η καθυστέρηση αυτή να είναι μοιραία….

Φίλες και Φίλοι.
Ξυπνάτε… γιατί χανόμαστε!!!!

Χρήστος Μπούφης
αθεράπευτα ρομαντικός