2 Μαρ 2011

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ για τις περικοπές – «Αλαλούμ» στήριξη από τα κόμματα

Με 24ωρη απεργία την Παρασκευή, απαντούν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ όχι μόνο στις ανακοινωθείσες απολύσεις των 190 εργαζομένων της Cosmote, αλλά και στις αποφάσεις που αφορούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μάλιστα προτρέπουν τον κόσμο σε μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων, ως αντίδραση... στον Γερμανό μέτοχο, D.T.
Εντύπωση προκαλεί πάντως η γκάμα των αντιδράσεων  των κομμάτων για την πρώτη από τις ΔΕΚΟ, τον ΟΤΕ, στην οποία ανακοινώθηκαν πέραν των απολύσεων, μέτρα περικοπών στα επιδόματα και αύξησης των ωρών εργασίας των εργαζομένων. Η Νέα Δημοκρατία, αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στις περικοπές και εστιάζει αποκλειστικά στις απολύσεις τις οποίες θεωρεί ότι η κερδοφορία της επιχείρησης δεν δικαιολογεί. Το ΚΚΕ τάσσεται κατά κάθε μείωσης των κατακτήσεων κλάδων των εργαζομένων προς όφελος της πλουτοκρατίας. Ο ΛΑΟΣ  εμμέσως υποδηλώνει ότι είναι υπερβολικός ο αριθμός των εργαζομένων στον ΟΤΕ, αλλά παραπέμπει στην ανέφικτη μη σύλληψη των ανθρώπων που προέβησαν στις υπεράριθμες προσλήψεις... Ο ΣΥΝ, επικαλούμενος την ύφεση και την ανεργία, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ ως προνομιούχους». Τα υπόλοιπα κόμματα (ΔΗΣΥ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι) αποφεύγουν να τοποθετηθούν, επί του παρόντος. Αυτή είναι εν πολλοίς, η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα για το σύνολο των επιχειρούμενων περικοπών επιδομάτων στις ΔΕΚΟ, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τον αγώνα των 190 χαμηλόμισθων εργαζομένων της Cosmote, υποχρεωμένων να ανταποκριθούν στην εθελούσια έξοδο που τους επιβάλλει ο ΟΤΕ.
Για τις δύο 24ωρες απεργίες που εξήγγειλε ο ΟΤΕ, ο σύλλογος εργαζομένων ΟΜΕ- ΟΤΕ, αναφέρει:

«Η ΟΜΕ-ΟΤΕ απαντώντας στην εργοδοτική αυθαιρεσία, μετά από σύγκλιση των Οργάνων της, αποφάσισε σειρά ενεργειών και δυναμικών κινητοποιήσεων στον ΄Ομιλο ΟΤΕ.


Με δεδομένη την άσκηση, αιφνιδιαστικά και από σήμερα, του Διευθυντικού Δικαιώματος αποφάσισε να απαντήσει με 24ωρη Πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στον Όμιλο ΟΤΕ την Παρασκευή 4-3-2011 και συνέχιση από Τρίτη 8-3-2011 ενεργειών αλλά και απεργιακών κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν από τη διαρκή συνεδρίαση των Οργάνων της.


Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ και της COSMOTE να πάρουν πίσω τις απολύσεις που εξαγγέλθηκαν, να σταματήσουν κάθε ενέργεια άσκησης του Διευθυντικού Δικαιώματος σε ζητήματα που βρίσκονται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και να προσέλθουν για υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του Ομίλου Επιχειρήσεων ΟΤΕ.


Ταυτόχρονα η ΟΜΕ-ΟΤΕ, απέναντι στην ανάλγητη συμπεριφορά της Διοίκησης του ΟΤΕ και της COSMOTE, οι οποίες στηρίζονται από την D.T. και την Κυβέρνηση, καλεί το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ σε μποϋκοτάζ όλων των Γερμανικών προϊόντων, γιατί επιτέλους θα πρέπει και οι «στρατηγικοί σύμμαχοι» να καταλάβουν ότι δεν θα γίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αλλά και της χώρας, οι «κουβαλητές» των κερδών των επενδύσεών τους ούτε τα θύματα των εκβιαστικών διλημμάτων τους».

Περισσότερα στο  : www.eklogika.gr