18 Μαρ 2011

Έρχεται τσεκούρι στα επιδόματα θέσης ευθύνης ! !

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΤΑ υπάρχει εισήγηση για οριζόντια... μείωση 10% σε όλα τα επιδόματα θέσης ευθύνης.
Αν η εισήγηση υπερψηφιστεί, που όλα δείχνουν πως θα γίνει, όλοι οι υπάλληλοι που κατέχουν θέσης ευθύνης από τμηματάρχη,  επόπτη ΕΜΠ, πωλητή μέχρι  διευθυντή θα υποστούν μείωση του επιδόματος ευθύνης που λαμβάνουν κατά 10%, πλέον της προβλεπόμενης μείωσης από τους νόμους 3833 & 3845 του 2010.
Και βέβαια αυτή η μείωση θα επηρεάσει και τον υπολογισμό της σύνταξης.
Μπορεί βέβαια κάποιοι να μας πείτε "καλά τους κάνουν και τους τα κόβουν".
Αυτό είναι μεγάλο λάθος, εμείς δεν θα υιοθετήσουμε ποτέ την άποψη πως, "επειδή εμείς δεν έχουμε κατσίκα να ψοφήσει και του γείτονα"
Ούτε μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του διπλανού, γιατί αν δεν την σβήσουμε θα καεί και το δικό μας.
Άλλωστε πιστεύουμε πως  περικοπές στις αμοιβές θα γίνουν σε όλους μας αργά ή γρήγορα. Απλά η σύγχρονη μέθοδος της σαλαμοποίησης που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, επιλέγοντας κάθε φορά μια διαφορετική ομάδα να επιτεθούν, ώστε οι υπόλοιποι που δεν θίγονται να μένουν απαθείς, φαίνεται πως ακολουθείται και από την Διοίκηση του οργανισμού.
Χθες οι οδηγοί, σήμερα οι διοικητικοί, αύριο οι διανομείς, μεθαύριο οι εσωτερικοί και πάει λέγοντας...
Το πηγάδι που μας έχουν ετοιμάσει είναι πολύ μεγάλο και μας χωρά όλους.
Κι αν αφήσουμε τους πρώτους να πέσουν, οι εξελίξεις θα πάρουν τη μορφή ντόμινο για όλους μας.
Κανείς δεν πρόκειται στη συνέχεια να γλυτώσει.
Από εμάς εξαρτάται αν είμαστε διατεθειμένοι να χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου.
Γνωρίζετε, όσοι μας παρακολουθείτε, πως τότε που συνδέθηκαν τα επιδόματα θέσης ευθύνης με τον υπολογισμό της σύνταξης μέσω κοινής συμφωνίας Διοίκησης - ΠΟΣΤ αντιδράσαμε γιατί το θεωρήσαμε άδικο για το υπόλοιπο προσωπικό, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αφήσουμε να περάσει αυτή η περικοπή.
Όλοι μια γροθιά πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, για να μη περάσει η περικοπή.
Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την στάση που θα κρατήσει η ΠΟΣΤ στο θέμα.
Γνώριζε γι αυτές τις εξελίξεις; ; ;
Γιατί στη ΕΣΣΕ 2002 όρος ΣΤ 7 παρ.α, αναφέρεται πως "Στο Προσωπικό που καταλαμβάνει θέση ευθύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας Ε.Σ.Σ.Ε. παρέχεται αποζημίωση η οποία αναφέρεται στο Συμβόλαιο Διαχείρισης (Σύμφωνο Στόχων), και το ύψος της οποίας καθορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΤΑ, ύστερα από συζήτηση με την Π.Ο.Σ.Τ.,"
Η σημερινή εισήγηση της Διοίκησης για μείωση συζητήθηκε πρώτα με την ΠΟΣΤ; ; ;
Κι αν συζητήθηκε, η ΠΟΣΤ συμφωνεί; ; ; 


*** Σε λίγο στο blog μας και δεύτερο ...τσεκούρι !!