24 Μαρ 2011

ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ

Γράφει ο Λαμιώτης:
Διάβασα πολλές φορές την τελευταία καταγγελία της ΠΟΣΤ (18-03-2011) και δυστυχώς κάθε φορά που το έκανα αισθανόμουν όλο και  πιο μπερδεμένος.
Σίγουρα δεν φταίει η νοημοσύνη μου, γιατί και... άλλοι συνάδελφοι που την διάβασαν κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα με μένα, δηλαδή ότι είναι καταγγελία του τύπου «μια στο καρφί και μια στο πέταλο»
Δεν θα γίνω αναλυτής των 4 σελίδων αλλά μου φαίνεται ότι κάθε σελίδα αντιπροσωπεύει τις κλαδικές συνδικαλιστικές τάσεις εντός της ΠΟΣΤ.
Σας παραθέτω αποσπασματικά,  έννοιες και τοποθετήσεις βγαλμένες από την ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΣΤ κατά της Διοίκησης που τουλάχιστον εγώ παρά την προσπάθεια που έκανα  δεν μπόρεσα να αποκωδικοποιήσω !!!!!
ü     Η Διοίκηση θυμήθηκε τις εποχές του παλαιοκομματισμού
ü     Δεν μπορείς να διοικείς με νοοτροπίες του ΄80
ü     Προσπαθούν να επανέλθουν στο προσκήνιο
ü     Τα εκφυλιστικά φαινόμενα που παρατηρούνται τελευταία
ü     Οι θεματοφύλακες των θεσμών !!!! έγιναν ανάχωμα !!!!
ü     Εσείς ασχολείστε με την διατήρηση των κεκτημένων!!!!!
ü     Είστε τροχοπέδη των αλλαγών
ü     Ο Υφυπουργός να βγει από μια προσέγγιση παλαιοκομματικού τύπου
ü     Όταν ο Καλλικράτης….
ü     Η ΠΟΣΤ συζήτησε με τους εργαζόμενους και τα θεσμικά τους όργανα
ü     Σε ποια κέντρα υπακούτε και δεν προχωράτε
ü     Πότε συζητήσατε με την ΠΟΣΤ;;
ü     Αποσύρετε το τερατούργημα εδώ και τώρα
ü     Το ΔΣ του ΕΛΤΑ δεν αντικαθιστά …..την ΠΟΣΤ
ü     Ειδικές ρυθμίσεις και προστατευόμενοι χώροι ή άτομα δε χωράνε
ü     Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ δεν παίζει με κανέναν …….
ü     Βολεμένοι στο παλιό και σάπιο σύστημα
ü     Βορά  στα νέα αρπακτικά σε τιμή ευκαιρίας
ü     Τέλος ανοχής

Αν λοιπόν η ΠΟΣΤ επιθυμεί να διατυπώσει με σαφήνεια τις απόψεις της , έτσι ώστε να ενημερώσει γι αυτές τους εργαζόμενους δεν έχει παρά να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα που η ίδια η καταγγελία της,  δημιουργεί.

Πάντως εγώ ως εργαζόμενος σε μια μεγάλη πόλη , που προσπαθώ να συμμετέχω στα κοινά, ουδέποτε ενημερώθηκα ούτε από την ΠΟΣΤ ούτε από τις  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ για τις αλλαγές που θα γίνουν και οι οποίες με αφορούν.

Προτελευταίο θέμα θα  αναφερθώ στην τοποθέτηση της ΠΟΣΤ  , που περιλαμβάνεται στο τέλος της 3ης σελίδας  ότι δηλαδή « περιφρουρούμε το Δίκτυο, τις θέσεις εργασίας, το μισθό μας, το δημόσιο Ταχυδρομείο κλπ»  και να ρωτήσω:
ü πόσα Καταστήματα έκλεισαν ή κλείνουν καθημερινά;
ü πόσες θέσεις εργασίας προβλέπονται στο νέο οργανόγραμμα;  αλλά και ουσιαστικά πόσοι είμαστε;
ü πόσο μισθό μας έκοψαν μέχρι τώρα  + τα δώρα και ΕΚΑ ;
ü πόσα  Ταχ. Πρακτορεία δημιουργήθηκαν και λειτουργούν τα οποία δίνουν μόνο χρήμα σε ήδη επαγγελματίες ιδιώτες και όχι σε άνεργους νέους ; 

                 Μάλλον η περιφρούρηση δεν πάει καλά !!!

Τελευταίο θέμα αφήνω να σας παραθέσω την αγωνία όλων των εργαζομένων για αυτά που καθημερινά ακούγονται για  , ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ , ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΜΠ ( ΚΔ) , ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ Δ/ΝΣΩΝ , ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ , ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ  κλπ  και το μυαλό μου πάει ότι η καταγγελία της ΠΟΣΤ αφήνει περίτρανα να διαφανεί ότι αυτή βγήκε για να καταπραΰνει τις αντιδράσεις μεγάλων ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ που δεν δέχονται εύγευστα  τις   μειώσεις  αστικών τομέων – ταξινόμων – διοικητικών  θέσεων ευθύνης κλπ  
   
γιαυτό είναι  « μια στο καρφί και μια στο πέταλο » 
και ουσία ΜΗΔΕΝ