3 Μαρ 2011

Ερώτηση για τα ΕΛΤΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡ.  ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

'Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει τον τελευταίο καιρό η απογύμνωση των Χανίων από Υπηρεσίες', επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών, με αφορμή και την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ, ο βουλευτής... Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Και συνεχίζει:
'Μετά την προώθηση του Π.Δ. για τη δημιουργία 2ου Εφετείου στο Ηράκλειο, την αναστολή λειτουργίας  της Μονάδας Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων και την εντεύθεν επάνοδο στην προγενέστερη κατάσταση, δηλαδή τη μεταφορά των νεογνών, που έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας, στο Ηράκλειο, ήρθε η σειρά των ΕΛ.ΤΑ. Με απόφαση της Διοίκησης αποφασίστηκε η υποβάθμιση του Κέντρου Διαλογής σε Διαμετακομιστικό Κέντρο και η μεταφορά των εργασιών του Κέντρου Διαλογής στο Ηράκλειο.
Η νέα δομή που δημιουργείται είναι ελάχιστα λειτουργική, μειώνει τα έσοδα των ΕΛ.ΤΑ. και συμβάλλει στον υδροκεφαλισμό της πόλης του Ηρακλείου με ταυτόχρονη υποβάθμιση της πόλης των Χανίων.
Ερωτάται ο κ. υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η παραπάνω απόφαση της Διοίκησης του ΕΛ.ΤΑ. και αν προτίθεται να παρέμβει για την ανάκλησή της'. 
Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ