6 Απρ 2011

Ολοταχώς προς απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ


Χωρίς αποτέλεσμα η χθεσινή συνάντηση εκδοτών με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Τύπο για νέα Σ.Σ. Εργασίας
Χωρίς αποτέλεσμα και η χθεσινή συνάντηση των εκδοτών με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Τύπο για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσουν οι δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες...
απεργίες σε όλα τα Μέσα, από την ερχόμενη Πέμπτη ως την Κυριακή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκδότες πρότειναν στους προέδρους των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ) Π. Σόμπολο, του προσωπικού (ΕΠΗΕΑ) Μάρκο Γκανά και των τεχνικών Τύπου (ΕΤΗΠΤΑ) Γιώργο Μυλωνά, μειώσεις μισθών 15% σε όσους έχουν μικτές απολαβές άνω των 1.200 ευρώ το μήνα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει μείωση σε όλους εκτός από τα δύο πρώτα κλιμάκια. Παράλληλα, αρνήθηκαν και πάλι να δεσμευθούν ότι δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις.

Την ίδια ώρα, με συνεδρίασή του το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του σώματος να προχωρήσει στις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η περιφρούρηση της απεργίας θα οργανωθεί σήμερα και αύριο. Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους, τα μέλη της και μη μέλη της ενόψει των δύο 48ωρων απεργιών, εάν εργάζονται σε εφημερίδες, να μην παραδίδουν ύλη για τα φύλλα των κυριακάτικων εκδόσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν κείμενα ή εκπομπές που έχουν ήδη παραδώσει. Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους διευθυντές και τους αρχισυντάκτες σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς και τα ενημερωτικά sites να μην ασκήσουν πίεση στους συναδέλφους τους για την παράδοση της σχετικής ύλης βάζοντάς τους αντιμέτωπους με τις αποφάσεις του Σωματείου τους.

Απεργία σήμερα στο Σκάι
Στο μέτωπο του Σκάι, όπου τα σωματεία κήρυξαν απεργία για σήμερα, μετά από 16 απολύσεις: μετά την αναγνώριση της απεργίας ως παράνομης από το δικαστήριο, τα σωματεία επαναπροκηρύσσουν την απεργία για σήμερα, ζητώντας: (α) την επαναπρόσληψη όλων των παρανόμως απολυθέντων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων και (β) την τήρηση της δέσμευσης να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μέχρι το τέλος του 2011.
Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, σε κλίμα έντασης, στον Όμιλο της "Πήγασος" ("Έθνος", "Ημερησία", "Goal News") οι εργαζόμενοι τοποθετήθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα υπέρ της απεργίας, αναγνωρίζοντας ότι προέχει να περιφρουρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις του κλάδου.
Α.Γ.Ν.
Πηγή: http://www.avgi.gr