11 Απρ 2011

Ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής Αγωνιστικής Κίνησης

Συνάδελφοι –σες
Στο θεσσαλικό ταχυδρομικό κόσμο γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς υπεκφυγές και υπονοούμενα.
Σήμερα σε όλους τους εργασιακούς χώρους, η ίδια αγανάκτηση που επικρατεί για την κυβερνητική πολιτική, επικρατεί δυστυχώς και για τα συνδικάτα μας.

Ο ταχυδρομικός κόσμος όπως παντού στην Ελλάδα, έτσι και στη Θεσσαλία, απαιτεί να βγούμε από το τέλμα της αναξιοπιστίας, του συμβιβασμού, του κομματικού ή κυβερνητικού συνδικαλισμού, του βολέματος και της παραδιοίκησης.
Όμως για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η πικρή αλήθεια είναι ότι έχουμε τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που μας αξίζουν, γιατί εμείς οι ίδιοι κάνουμε την εκλογή με την ψήφο μας. Αν λοιπόν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, πάλι εμείς οι ίδιοι επιβάλλεται να χαράξουμε καινούργια πορεία, μακριά από τις σειρήνες που επιδιώκουν την κατάργηση των συνδικάτων και συνάμα των συλλογικών συμβάσεων.

Συνάδελφοι –σες
Με την ανακοίνωσή μας αυτή, δεν στρεφόμαστε εναντίον προσώπων και συνδικαλιστικών παρατάξεων. Όλοι σας γνωρίζετε άριστα το ρόλο, τη δράση και το ποιόν, τόσο των συνάδελφων συνδικαλιστών όσο και των συλλογικών οργάνων μας και ο καθένας από μόνος του είναι σε θέση να κρίνει και να αξιολογήσει τα θετικά και τα αρνητικά. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρα η κυβερνητική πολιτική που ασκείται  στον ταχυδρομικό μας χώρο και επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας. Η απεχθής αυτή πολιτική, αυτή και μόνο αυτή, είναι απέναντί μας. Το μέγεθος του προβλήματος είναι αδύνατο να αντιμετωπισθεί πια με τους κλασσικούς συνδικαλιστικούς όρους, κατά της «ανίκανης» δήθεν Διοίκησης των ΕΛΤΑ, του «ανάξιου» τάχα υπουργού κ.λ.π.  Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και ως εφαρμογή μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής πρέπει να αντιμετωπιστεί, άσχετα αν κρύβεται κάτω από σοσιαλιστικό μανδύα!

Στη Δημοκρατία μας ο λαός ψηφίζει και εκλέγει τους αντιπροσώπους του και την κυβέρνησή του σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες και τα προγράμματα των κομμάτων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.
Η σημερινή κυβέρνηση εκλέχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ο οποίος στήριξε επάνω της τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο, πιστεύοντας στις προεκλογικές δεσμεύσεις και στο πρόγραμμα του κυβερνώντος σήμερα κόμματος.
Σήμερα όμως είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο λαός, χωρίς ποτέ να το φανταστεί, εμπιστεύθηκε για τη διακυβέρνηση της χώρας ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ, οι οποίοι παραπλάνησαν σκόπιμα το εκλογικό σώμα, με σκοπό την αρπαγή της ψήφου του και την εφαρμογή πολιτικών πράξεων που αδυνατούσε να εφαρμόσει η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση, μιας και θα συναντούσε θύελλα αντιδράσεων.
Άλλα προεκλογικά υποσχέθηκαν και τώρα τελείως διαφορετικά κάνουν, δηλώνοντας ωμά : «Ξέρετε καμία κυβέρνηση που να έκανε όσα προεκλογικά έταξε;»  Ο εμπαιγμός και το θράσος δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά.
Στο συντηρητικό εξαγγελθέν προεκλογικά πάγωμα των μισθών, αντέτειναν με πλούσια επιχειρηματολογία την αναγκαιότητα αυξήσεων στο ύψος του πληθωρισμού, για να καταλήξουν σήμερα στο βάρβαρο ακρωτηριασμό μισθών και συντάξεων, δώρων και επιδομάτων.
Τις καταγγελίες τους για παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από την προηγούμενη κυβέρνηση, τις μετέτρεψαν σε ομαδικό πρόγραμμα αφελληνισμού και ξεπουλήματος του Δημόσιου πλούτου.
Από συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στη λαϊκή κραυγή «πουλάτε, πουλάτε – στη φυλακή θα πάτε» μεταμορφώθηκαν εν μία νυκτί σε «εφιάλτες», προδίδοντας αγώνες και διεκδικήσεις.
Από τον αποτροπιασμό τους προς το Δ.Ν.Τ., μας οδήγησαν ξεδιάντροπα στη στοργική τώρα αγκαλιά του, βαπτίζοντας ανερυθρίαστα το λύκο, πρόβατο!
Τα ίδια και χειρότερα βιώνουμε καθημερινά στον ταχυδρομικό μας εργασιακό χώρο. Περικοπές, μειώσεις, καταργήσεις. Ανασφάλεια και τρόμος παντού.
Ο λαός απεχθάνεται τους κλέφτες, είναι όμως βέβαιο ότι το ίδιο απεχθάνεται και τους ψεύτες. Οι μάσκες έπεσαν. Οι ψεύτες στέκονται τώρα γυμνοί μπροστά σε όλους. Τους αξίζει η περιφρόνηση και τίποτα άλλο!

Συνάδελφοι -σες
Σαν ελάχιστη αντίδραση σ’ αυτές τις βάρβαρες πολιτικές και το κυβερνητικό αντεργατικό τσουνάμι, πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε, με την συμμετοχή όλων όσων συμμερίζονται παρόμοιες θέσεις και απόψεις, μια καινούργια πορεία. Ένα νέο μονοπάτι, δύσβατο, ανοίγεται μπροστά μας. Έχουμε υποχρέωση να το περπατήσουμε, για να βρούμε τη διέξοδο, για να μη  μείνουμε «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένοντας ίσως, κάποιο θάμα!»
Το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο είναι ότι σ’ αυτό το εγχείρημα δεν είμαστε μόνοι. Ήδη σε όλη την Ελλάδα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν ανοιχτεί παντού αγωνιστικοί συναδελφικοί δρόμοι. Σε λίγες μέρες και στη Θεσσαλία με κλιμάκιο της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Κίνησης θα συζητήσουμε όλοι μαζί στους εργασιακούς μας χώρους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι της Θεσσαλίας σας καλούμε συνοδοιπόρους σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία, ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ