1 Απρ 2011

Διαπραγματεύσεις για Συλλογική Σύμβαση στον ΟΤΕ

Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ, παρά το γεγονός...
ότι τόσο η Διοίκηση όσο και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και τηρούν στάση αναμονής.

Ωστόσο, στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ άφηναν να εννοηθεί ότι τελευταία έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα, ότι διαφαίνεται και από τις δύο πλευρές μια προσπάθεια συνεννόησης και πως έχουν εκλείψει οι εντάσεις και η "παγωμάρα" που επικρατούσαν τις προηγούμενες μέρες. Εκείνο που απομένει, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, είναι το καλό αυτό κλίμα να επιβεβαιωθεί και να λάβει σάρκα και οστά στη διάρκεια της επόμενης συνάντησης των δύο πλευρών, την άλλη εβδομάδα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σήμερα το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ. Οι δύο πλευρές ήλθαν σε συμφωνία και υπέγραψαν τη σύμβαση με την οποία δίνονται κίνητρα αποχώρησης έως 25.000 ευρώ για τους περίπου 250 εργαζόμενους που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο του προγράμματος αποχώρησης με κίνητρα που εφαρμόζονται κάθε χρόνο στον ΟΤΕ από το 1996 και δεν έχουν καμία σχέση με εθελουσία έξοδο.