6 Απρ 2011

Απεργιακό μπαράζ

Η εβδομάδα των παθών ήρθε νωρίτερα… Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών στις μετακινήσεις καθώς και σήμερα το κέντρο της Αθήνας θα παραμείνει... κλειστό για αρκετές ώρες λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που αναμένεται εντός της ημέρας να …κινητοποιήσου το πολύπαθο κέντρο!
Σε συνέχεια των όσων διαδραματίστηκαν χθες στο Κολωνάκι από τους συμβασιούχους με δυνάμεις των ΜΑΤ και στο αδιέξοδο που οδηγήθηκαν μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τη κυβέρνηση, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ προχωρά και σήμερα σε 24ωρη παναττική απεργία.
Στο πλαίσιο της νέας τους κινητοποίησης, θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στο Δημαρχείο Αθήνας, στη πλατεία Κοτζιά.

Οι συμβασιούχοι καλούν τη κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων.
Εναέρια …στάση εργασίας, ΕΚΑΒ, ΕΛ.ΠΕ. και ΔΕΗ
Για τέσσερις ώρες, από τις 12:00 έως τις 16:00 σήμερα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους λόγω στάσης εργασίας.
Οι εργαζόμενοι αξιώνουν την άμεση πρόσληψη 50 ελεγκτών κατ' εξαίρεση του νόμου περί προσλήψεων στο δημόσιο.
Από τη περασμένη Κυριακή «τρέχει» η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια με κεντρικά αιτήματα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη στελέχωση των μονάδων σε Θεσσαλονίκη και Ελευσίνα.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά από σήμερα το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλούπολης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν Δημόσια, Ενιαία και Καθετοποιημένη ΔΕΗ που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη της χώρας.
Πηγή: http://www.newsbomb.gr