5 Απρ 2011

Ληστεία μπροστά στα μάτια συνταξιούχων

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Ταχυδρόμος που μετέφερε συντάξεις του ΟΓΑ βρέθηκε χτες το πρωί (Παρασκευή 1/4/11) στο στόχαστρο ληστών οπλισμένων με Καλάσνικοφ, οι οποίοι..
άρπαξαν σάκο
με 70.000 ευρώ μπροστά στα έντρομα μάτια ηλικιωμένων, που περίμεναν να πληρωθούν σε καφενείο του Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης.
Οπως επισημαίνει στέλεχος της ΕΛΑΣ, κανονικά υπάρχει όριο στα χρήματα που μπορούν να μεταφέρουν οι ταχυδρόμοι, το οποίο ανέρχεται στις 20.000 ευρώ, ωστόσο κάποιες φορές, για να μην πηγαινοέρχονται, αλλά και για να εξυπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τους ηλικιωμένους συνταξιούχους, παίρνουν μαζί τους όλο το ποσό που πρέπει να διανεμηθεί.
Τον περίμεναν...
Η θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις δέκα το πρωί, ενώ, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, οι δράστες ήταν όχι μόνο ψύχραιμοι, αλλά είχαν και απίστευτο θράσος, αφού δε δίστασαν ακόμη και να... ρωτήσουν γιατί αργούσε ο ταχυδρόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πήγαν πρώτα στο ΚΑΠΗ του Παλαιοκάστρου, καθώς νόμιζαν ότι η διανομή των συντάξεων θα γινόταν εκεί. Ωστόσο, η ώρα περνούσε και άρχισαν να ανησυχούν, έτσι ο ένας από αυτούς μπήκε μέσα και ρώτησε κάποιους ηλικιωμένους: «Τι έγινε ο ταχυδρόμος, δεν πέρασε ακόμη;».
Εκεί πληροφορήθηκαν ότι οι συντάξεις μοιράζονταν σε καφενείο που βρίσκεται απέναντι από σχολείο της περιοχής, οπότε επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους και κατευθύνθηκαν προς το συγκεκριμένο σημείο. Οπως επισημαίνουν αστυνομικοί, κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ληστές, αφού, όχι μόνο δε φορούσαν κουκούλες, αλλά ήταν ευγενικοί και ιδιαίτερα... καλοντυμένοι. Τελικά, οι δύο ληστές έφτασαν έξω από το καφενείο πετυχαίνοντας τον ταχυδρόμο στα... σκαλοπάτια.
«Ληστεία! Μην κάνεις καμιά τρέλα», του φώναξε ο ένας από αυτούς πλησιάζοντάς τον, ενώ ο συνεργός του άνοιξε την καπαρντίνα του επιδεικνύοντας ένα Καλάσνικοφ. Τόσο μέσα στο καφενείο όσο και έξω βρίσκονταν αρκετοί ηλικιωμένοι που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο περιμένοντας να πάρουν τις συντάξεις τους, ενώ την ώρα εκείνη έφτασε στο σημείο και λεωφορείο του ΟΑΣΘ, που άρχισε να αποβιβάζει κόσμο. Ωστόσο, οι δράστες, χωρίς να χάσουν χρόνο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν, ενώ ο ταχυδρόμος, που έπεσε θύμα ληστείας υπέστη σοκ.
Πηγή: http://www.agelioforos.gr/