11 Απρ 2011

Στα ΕΛΤΑ συνεχίζονται οι αποσπάσεις υπάλληλων σε βουλευτές και υπουργεία

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πτυχιούχων Ανωτάτων-Ανωτέρων Σχολών Εργαζομένων ΕΛΤΑ
Με αφορμή το δημοσίευμα στον τύπο για τους αποσπασμένους υπαλλήλους της ΔΕΗ, κάναμε μια...
"ανίχνευση", ώστε να σχηματίσουμε εικόνα για το τι συμβαίνει στα ΕΛ.ΤΑ. και διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα είναι ίδια και χειρότερα.
ΕΛ.ΤΑ. : Πόσοι είναι οι αποσπασμένοι, που και πόσο κοστίζουν;

Διαπιστώσαμε ότι 55-60 υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι εκτός ΕΛ.ΤΑ. (κατά αναλογία με το υπηρετούν προσωπικό είναι περισσότεροι από τη ΔΕΗ) και συνεχίζουν να πληρώνονται από τον Οργανισμό. Το δε κόστος της μηνιαίας μισθοδοσίας τους ξεπερνά τα..
..2.000.000?!
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν περιπτώσεις, όπου ο φορέας ή Βουλευτής
που απασχολεί τον αποσπασμένο, στέλνει κάθε μήνα το λογαριασμό για τη μισθοδοσία, περιλαμβάνοντας πάσης φύσεως επιδόματα, δεκάδες ώρες υπερωρίες, διψήφιους αριθμούς εξαιρέσιμων και νυχτερινών!!!
Μιλάμε για ανθρώπους που δεν κοιμούνται, δεν τρώνε και δεν πάνε ούτε τουαλέτα.
Πρόκληση
αποτελεί το γεγονός ότι το φαινόμενο συνεχίζεται ακόμα και τώρα, αφού υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. αποσπάται σε υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Η κατάσταση των ΕΛ.ΤΑ. είναι εξαιρετικά σοβαρή
και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εξαφανιστούν. Μπορεί να καλύπτονται από το νόμο, αλλά είναι ανήθικο κάποιοι να λειτουργούν εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων που κάνουν πραγματικές θυσίες για να σώσουν τον Οργανισμό και το ψωμί τους.
Ο Σύλλογος αναδεικνύει το γεγονός και δίνει την αφορμή στους αρμοδίους, να δώσουν άμεσα λύση, πρώτου γίνουν "συνεργοί στο έγκλημα".
Δεν αρκούν οι τυπικές διαδικασιες. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και κυρίως αποτέλεσμα.
Το περιμένουμε κύριοι.

Πηγή: http://press-gr.blogspot.com/