18 Απρ 2011

Στο "κόκκινο" το Χ.Α. - Νέο ρεκόρ στα spreads, νέα χαμηλά στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα
Στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 1997  υποχωρεί τη Μ. Δευτέρα ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α., με απώλειες που ξεπερνούν και 5%, καθώς τα σενάρια...

για το ελληνικό χρέος και η νέα άνοδος σε spreads και CDS εξακολουθούν να λειτουργούν ως «θηλιά» για το ελληνικό ταμπλό.

«Για όσο καιρό διατηρείται φημολογία σχετική με επικείμενη αναδιάρθρωση το χρηματιστήριο θα είναι τρωτό και οι όγκοι μάλλον χαμηλοί» σχολιάζει στο πρωινό της δελτίο η Marfin Analysis.

«Περιμένουμε μια εβδομάδα χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις λόγω περιόδου Πάσχα. Κάποιο ενδιαφέρον θα μπορούσε να παρατηρηθεί σε μετοχές όπου η συμμετοχή του Δημοσίου είναι σημαντική λόγω αποκρατικοποιήσεων» προσθέτει η χρηματιστηρική.

Από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζει ότι η ανακοίνωση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων εκτιμάται κατώτερη των αναμενομένων και ότι «δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της αγοράς σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος και πωλούμενων ποσοστών».

«Η πίεση και η προσφορά τίτλων που ακολούθησε μετά τις ανακοινώσεις ήταν απόρροια των μακρινών σχετικά χρονοδιαγραμμάτων αλλά και του χαρακτήρα μετοχοποιήσεων παρά ιδιωτικοποιήσεων που διαπνέει το πρόγραμμα» αναφέρει η Πήγασος και προσθέτει ότι «υπό αυτό το πρίσμα και υπό την επήρεια των παραδοσιακών χαμηλών τζίρων της Μεγάλης Εβδομάδας η όποια προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης θα έχει πολύ περιορισμένη δυναμική και ενδεχομένως μικρή συμμετοχή από τίτλους που έχουν βρεθεί την τελευταία περίοδο σε συνεχή πίεση».

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.430,26 μονάδες με απώλειες 2,64%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 25,8 εκατ. τεμαχίων αξίας 68,5  εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 111 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 27 ενισχύονται και 110 διατηρούνται αμετάβλητες.

Σε 5,17%, στις 1.090,72 μονάδες, διαμορφώνονται οι απώλειες για το δείκτη των τραπεζών. Από τη σύνθεσή του τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Τ.Τ., Τρ. Πειραιώς και Alpha Bank, που υποχωρπούν σε ποσοστό 7,54%, 5,60% και 5,56% αντίστοιχα. Πάνω από 4,00% στα 5,53 ευρώ υποχωρεί η ΕΤΕ, πάνω από 3% οι απώλειες για τις Τρ. Κύπρου και Eurobank.

Πηγή: http://www.capital.gr/


Πηγή:www.capital.gr