2 Μαΐ 2011

Εορτασμός Πρωτομαγιάς 2011 - Προβληματισμοί . . .

Με χωριστές συγκεντρώσεις γιορτάστηκε χθες στις μεγάλες πόλεις της χώρας η Πρωτομαγιά.
Κλαυθμώνος: πριν αρχίσουν οι ομιλίες
Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επέλεξαν να συγκεντρωθούν στο...
Σύνταγμα.

Μεγάλη απογοήτευση από τη μικρή συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, που δείχνει πόσο απογοητευμένος είναι από τα Συνδικάτα.  
Η δικαιολογία πως η Πρωτομαγιά συνέπεσε με Κυριακή δεν μπορεί να σταθεί. Κυριακή ήταν και για τους εργαζόμενους που επέλεξαν να πάνε στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που ομολογουμένως ήταν και μεγάλη και είχε παλμό.

Είναι πλέον ολοφάνερο πως η ανοχική στάση των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων απέναντι στην εφαρμογή της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου, η ενδοτική συμπεριφορά της ηγεσίας των συνδικάτων απέναντι στην αφαίμαξη του εισοδήματος και στη κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και η στοχοποίηση του Συνδικαλιστικού κινήματος από τα ΜΜΕ, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση αρνητικής γνώμης των εργαζόμενων για το θεσμό του Συνδικάτου.

Η αποστασιοποίηση των εργαζόμενων από τα Συνδικάτα είναι μεγάλο λάθος και σίγουρα θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Ότι είχαμε κερδίσει μέχρι σήμερα δεν μας χαρίστηκε και οφείλεται αποκλειστικά στους διαχρονικούς αγώνες του Συνδικαλιστικού Κινήματος. 

Η ύπαρξη βέβαια κάποιων συμβιβασμένων ηγετικών συνδικαλιστικών στελεχών, που υπηρετούν την κομματική γραμμή και όχι τα συμφέροντα  των εργαζόμενων και που εκμεταλλεύονται το Συνδικαλιστικό κίνημα και την δύναμη των Συνδικάτων για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους, δεν θα πρέπει να αποτελεί άλλοθι για απομάκρυνση των εργαζόμενων από το φυσικό τους σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τις Συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Οι εργαζόμενοι κάνουμε σήμερα ένα μεγάλο σφάλμα, ταυτίζουμε τα πρόσωπα (συνδικαλιστές) με το θεσμό.  Θα πρέπει να αποδίδουμε τις ευθύνες εκεί που αναλογούν και όχι να απαξιώνουμε συλλήβδην το Συνδικαλιστικό κίνημα. 
Θα πρέπει επίσης να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες των ΜΜΕ, που ξέρουν καλά να παίζουν το ρόλο των αφεντικών τους με στόχο την απαξίωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος και μέσα από αυτή την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος.


*** Αλήθεια, η ΠΟΣΤ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει έστω ένα κάλεσμα μέσα από τη σελίδα της για τον χθεσινό εορτασμό???

Δείτε φωτογραφίες της χθεσινής συγκέντρωσης από το φιλικό μας blog: http://romiazirou.blogspot.com/






Ο διαχειριστής του ιστολογίου με τον αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Κ. Κωνή.