2 Μαΐ 2011

Ομπάμα: "Νεκρός ο Μπιν Λαντεν"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε  σε τηλεοπτικό διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός.  
"Σήμερα το βράδυ είμαι σε... θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών ", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο. "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.


Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες έχουν συγκεντρωθεί  έξω από το Λευκό Οίκο. Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.
 
Ο  Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό". "Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.
Πηγή: http://www.nooz.gr/