9 Μαΐ 2011

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ για δικαστική διεκδίκηση των περικοπών στους μισθούς

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ
                      (ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ)                                            
Αθήνα 09-05-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση μέσω των μνημονιακών νόμων 3833 και 3845 του 2010, μονομερώς και αυθαίρετα περιέκοψε τις συμφωνημένες με Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αποδοχές μας, καθώς και τα Δώρα και το...
επίδομα αδείας μας.
Όλοι γνωρίζετε ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες, είναι σίγουρο πως θα ανακοινωθούν και νέες περικοπές, καθώς επίσης ότι εκκρεμεί και η εφαρμογή ή μη του Ν. 3899/2010 στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Επιχειρήσεις.
Βλέπετε θέλουν «να πουλήσουν το μαγαζί» και η συμπίεση του μισθολογικού κόστους, τους διευκολύνει σε υπερθετικό βαθμό στο να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διαδικασία.
Θεωρούμε ότι η αντίδραση του Συνδικαλιστικού Κινήματος του χώρου σε αυτό τον καταιγισμό των μέτρων, ιδιαίτερα δε στη (δραματική) μείωση των ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ  γεγονός πρωτοφανές για τη Χώρα, ήταν επιεικέστατα υποτονική.
Σε Κινηματικό Επίπεδο, η Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική μας Οργάνωση (ΠΟΣΤ) δεν αποφάσισε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ Ή ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Σε Νομικό Επίπεδο πάλι, καμιά Συνδικαλιστική Οργάνωση, έστω και πρωτοβάθμια, δεν διεκδίκησε δικαστικά αυτά που μισθολογικά χάνουμε.
Όπως ίσως οι περισσότεροι γνωρίζετε, στην προοπτική λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές, πρακτικά δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε, καθώς οι συνάδελφοι με την ψήφο τους έχουν δώσει αυτοδύναμη πλειοψηφία στα Όργανα Διοίκησης της ΠΟΣΤ, σε άλλη Παράταξη.
Αποφασίσαμε λοιπόν να διερευνήσουμε, τη δυνατότητα δικαστικής προσβολής των προαναφερθέντων ληστρικών Νόμων και απευθυνθήκαμε στο γνωστό για την εξειδίκευσή του σε θέματα επίλυσης εργατικών διαφορών Δικηγορικό Γραφείο «Γιάννης Κ. Καρούζος & Συνεργάτες», το οποίο μάλιστα κατέθεσε την πρώτη αγωγή κατά των ως άνω νόμων,  προκειμένου να αναλάβει το ζήτημα και να διεκδικήσει την επιστροφή όσων μονομερώς μας έκοψαν.
Μετά λοιπόν από ενδελεχή μελέτη του θέματος, θεωρούμε πλέον ότι οι πιθανότητες  να πετύχει το εγχείρημα είναι σημαντικές αλλά, πέραν τούτου, ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ.
Το κόστος συμμετοχής στην προσφυγή (προκαταβολή για έξοδα) είναι μόνο 60 ΕΥΡΩ ανά συνάδελφο  και θα σταλεί ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ, το αργότερο μέχρι 01-07-2011, στη Διεύθυνση:
Δικηγορικό Γραφείο Γιάννης Καρούζος & Συνεργάτες
Ακαδημίας 35
106 72 ΑΘΗΝΑ
Στην ίδια Διεύθυνση, με το ίδιο χρονοδιάγραμμα και με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο θα σταλούν και τα απαιτούμενα για τη δικαστική προσφυγή δικαιολογητικά.
Επίσης διευκρινίζουμε ότι σε περίπτωση που επιδικαστούν ή καταβληθούν ποσά, ο Δικηγόρος θα δικαιούται 10% επί των καταβολών αυτών και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Κλείνοντας σας δηλώνουμε ότι, ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση όλων των Συναδέλφων, ανεξάρτητα από ιδεολογική προτίμηση ή ένταξη.
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς  
ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ
      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ           ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΛΑΣ
Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.dake-elta.eu/