18 Μαΐ 2011

Κινητοποίηση ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας

Σε συμβολική κατάληψη της εισόδου της κεντρικής υπηρεσίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ, ανήκουν 100% στο κράτος, άμεσα ή έμμεσα) μετατράπηκε η...
συγκέντρωση, η οποία έγινε χτες με πρωτοβουλία των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, της «Αγωνιστικής Ενότητας Ταχυδρόμων Αθήνας», λόγω της ανταπόκρισης των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης απαιτήθηκε και έγινε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή Σ. Δάνδολο ενάντια στα μέτρα της διοίκησης που επιβάλλουν τη μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας. Οι απαντήσεις που έδωσε ο γενικός διευθυντής έδειξαν ότι η εργοδοσία θα συνεχίσει την πολιτική αυτή. Οι ταξικές δυνάμεις δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τη μάχη και καλούν τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς μέσα από γενικές συνελεύσεις να οργανώσουν την αντίστασή τους.
Η εντατικοποίηση επιτυγχάνεται μέσα από τη μείωση του αριθμού των τομέων διανομής. Δηλαδή, καταργούνται τομείς και οι περιοχές τις οποίες είχαν στην ευθύνη τους εντάσσονται σε άλλο τομέα. Ετσι, οι ταχυδρόμοι καλούνται να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις και να διανείμουν μεγαλύτερο όγκο αλληλογραφίας. Τα παραπάνω γίνονται με στόχο να μειώσουν το παρόν οργανόγραμμα που προβλέπει τις οργανικές θέσεις, ώστε να φανεί ότι απαιτείται λιγότερο προσωπικό. Σήμερα, με βάση το οργανόγραμμα υπάρχουν περίπου τρεις χιλιάδες κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού. Ο απώτερος στόχος είναι να προετοιμάσουν την εταιρεία για το 2012, όταν η κυβέρνηση θα αρχίσει να ψάχνει για στρατηγικό επενδυτή.
Πηγή: http://www2.rizospastis.gr/