15 Ιουν 2011

Μεσοπρόθεσμο με 180, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και νέο... διάγγελμα από τον Γιώργο

  
Μεσοπρόθεσμο με 180, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και νέο... διάγγελμα από τον Γιώργο Τελείωσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντηση κράτησε μία ώρα, και σύμφωνα με... τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Παπούλια εκ νέου σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και ενδεχομένως την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Ο Γ. Παπανδρέου, λένε οι συνεργάτες του, θα συνεχίσει τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς και αργότερα μέσα στην ημέρα θα απευθύνει νέο... διάγγελμα!

Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από το Νίκο Αθανασάκη και το Νίκο Ζιώγα. «Είναι μία στιγμή που απαιτεί πανεθνική προσπάθεια» τόνισε ο Κ. Παπουλιας κατά το χαιρετισμό του προς τον πρωθυπουργό. «Όντως είναι ιστορική στιγμή και απαιτείται εθνική συννενόηση ο κάθενας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες θα ακουλουθήσουμε την πορεία που χαράξαμε», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός. Από αυτό το διάλογο οι πρώτες εκτιμήσεις παγώνουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών, όπως άλλωστε από το βράσυ της Τρίτης συνεργάτης του Πρωθυπουργού απέκλειε το ενδεχόμενο των εκλογών. Αντιθέτως άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου πριν από τη συνάντηση του με τον Κ. Παπουλια είχε κύκλο τηλεφωνικών συνομιλιών με πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τους λόγους που ζήτησε τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία ενώ τη διαψεύδουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ και ΔΗ.ΜΑΡ, αναφέρουν ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Πρωθυπουργού να συνέλθη εκ νέου το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ενώ για την επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Ντόρα Μπακογιάννη δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ κατά τη συνομιλία ο πρωθυπουργός «έθεσε ζήτημα συναίνεσης στους όρους που θέτει η ΕΕ προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο προς τη χώρα. Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ΚΚΕ αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση και συναίνεση με τους όρους πτώχευσης του λαού και εξέφρασε για μια ακόμα φορά την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΕΕ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από πλειοψηφία 180 βουλευτών στη Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Κυριακή, στη συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι αρκεί η απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών. 
Πηγή: http://www.newpost.gr/