15 Ιουν 2011

Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κρήτη

Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κρήτη
Αυγά εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο - Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της αντιπεριφέρειας... Χανίων
 Μεγαλειώδεις ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις, σήμερα στο Ηράκλειο. Χιλιάδες εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αλλά και επιχειρηματιών βγαίνουν σήμερα στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα (και τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα) που έχουν καταβαραθρώσει το εισόδημά τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μάλιστα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών. 

Οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο
Φθάνοντας στην πλατεία Ελευθερίας, η πορεία του ΕΚΗ ενώθηκε με τους Αγανακτισμένους της πλατείας και όλοι μαζί διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.
 
Η πορεία στην αρχή της λεωφόρου Δικαιοσύνης


Η πορεία των οικοδόμων, οι οποίοι τον τελευταίο 1.5 χρόνο έχουν μείνει ... εκτός δουλειάς!
Οι διαδηλωτές, περνώντας από την πλατεία Κορνάρου, στράφηκαν εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, όπου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπεσαν ... και αυγά!



ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Μαζική ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο και στα Χανιά. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ κατόπιν οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων, ενώ συναντήθηκαν και με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Απόστολο Βουλγαράκη.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Δυναμική ήταν η πορεία και στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή περίπου 500 ατόμων, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη από όπου ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας. 
«Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΔΝΤ, αυτή η δημοκρατία δεν είναι του λαού», «Κλέφτες, κλέφτες», «Δε σας θέλει ο λαός, ελικόπτερο και μπρος», ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την πορεία.
Οι προσυγκεντρώσεις ήταν δυο, αφού εκτός από την πλατεία είχαν συγκεντρωθεί στο Εργατικό Κέντρο εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων, τελικά η πορεία ήταν κοινή.
Μία ώρα περίπου πριν έγινε και η πορεία του ΠΑΜΕ το οποίο είχε απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο δημαρχείο. 
Πηγή: http://www.cretalive.gr/