20 Ιουν 2011

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ της σύγκρουσης Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ


Για μία ακόμη φορά ο α΄Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος επέλεξε την οδό της σκληρής επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ για να...
εισπράξει εξίσου σκληρή απάντηση από το κόμμα της Αριστεράς. Ακόμη  ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας στη ΝΕΤ έκανε λόγο για μερική άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, ενώ προανήγγειλε και το κλείσιμο 40 οργανισμών.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για κόμμα που ενισχύει «την τραμπούκικη λογική της πολιτικής»! Αναφέρθηκε μάλιστα στα περιστατικά αποδοκιμασιών που έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό εναντίον πολιτικών προσώπων, τα οποία απέδωσε σε τραμπούκους και υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τους είχε αποδοκιμάσει.
Εξάλλου ο κ. Πάγκαλος προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την αρμόδια επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο ίδιος. Όπως είπε, δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις, αλλά οι 40 οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. «Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει» τόνισε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, λέγοντας πως «πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου». Χαρακτηριστικά, επισήμανε πως μπορεί να διατηρηθεί για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», σημείωσε. Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά, αλλιώς -όπως είπε- δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.
Υπεραμυνόμενος εκ νέου της θέσης του περί του «μαζί τα φάγαμε», ο Θ. Πάγκαλος παρατήρησε πως «ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν». Προανήγγειλε, δε, την έκδοση βιβλίου, το οποίο όπως είπε συγγράφει αυτόν τον καιρό, το οποίο θα εξηγήσει πλήρως το επιχείρημα, καθώς θα τιτλοφορείται: «Μαζί τα Φάγαμε: ποιοι, πότε και γιατί».
Όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα, ο Θ. Πάγκαλος συμφώνησε με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις υπέρ των αδύναμων στο μέλλον. Εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα -εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος του 2012 μπορεί το έλλειμμα να έχει περιοριστεί στο 3%- και τότε θα μπορεί να λάβει περισσότερα κοινωνικά μέτρα.
Ο Θ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι το κίνημα των «Αγανακτισμένων» πολιτών φυλλορροεί, ενώ όσον αφορά τις άκαρπες συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Ν.Δ., επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Ο ίδιος δήλωσε πως είναι υπέρ μιας συνεργασίας, ενώ υποστήριξε πως η πρόταση Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές για το θέμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης. Υπογράμμισε πως «ο φράχτης στον Έβρο δεν θα σταματούσε παρά μόνο μερικές εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και πάλι θα ήταν επικίνδυνο λόγω των ναρκοπεδίων στην περιοχή».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, ώστε να περάσει το μήνυμα σε όσους σκοπεύουν να επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα πως το πιθανότερο είναι να βρεθούν πίσω στις πατρίδες τους.
Εξίσου σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς περί «κόμματος τραμπούκων», ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, μίλησε για «ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων» και υποστήριξε ότι  «δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής». Μάλισατ κατηγόρησε την εμμέσως αλλά σαφώς την κυβέρνηση για τους χαρακτηρισμούς του Αντιπροέδρου της προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας». 
Πηγή: http://www.eklogika.gr/