2 Ιουν 2011

Επιστολή-βόμβα προκαλεί αναβρασμό στο ΠΑΣΟΚ

Το κείμενο φέρει τις υπογραφές 16 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ζητούν την άμεση σύγκλιση όλων των θεσμικών οργάνων. Αναλυτικά η επιστολή
Picture 0 for Επιστολή-βόμβα προκαλεί αναβρασμό στο ΠΑΣΟΚ
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά την επιστολή στον πρωθυπουργό που ετοιμάζουν βουλευτές...
του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και απολογισμό των πεπραγμένων στην οικονομία. Ήδη, η διαδικασία συλλογής υπογραφών είναι σε εξέλιξη, ενώ το κείμενο φέρει τις υπογραφές 16 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Συγκεκριμένα, υπογράφουν οι βουλευτές Πάρις Κουκουλόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Σούλα Μερεντίτη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Γερανίδης, Τόνια Αντωνίου, Έκτωρ Νασιώκας, Νίκος Σαλαγιάννης, Θωμάς Ρομπόπουλος, Όλγα Ρεντάρη-Τέντε, Κώστας Καρτάλης, Μιχάλης Τζελέπης, Δημήτρης Λιντζέρης και Βασίλης Τόγιας.
«Κόκκινο πανί» για τους βουλευτές αποτελούν τα σενάρια ότι η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σε ένα μόνο άρθρο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν κάποιες διατάξεις του και να καταψηφίσουν άλλες.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται προβληματισμένοι και ζητούν να γίνει συζήτηση,  προειδοποιώντας μάλιστα, ότι  θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στα αρμόδια όργανα. Σύμφωνα με όσα είπε στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής,  πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς η ψήφιση ενός τόσο σημαντικού κειμένου είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
Αναλυτικά η επιστολή:

«Στην σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.
Πριν από ένα χρόνο, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα έπιαναν τόπο. Βρισκόμαστε, όμως, σήμερα στο σημείο από το οποίο είχαμε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο. Γιατί;
Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι ζήτημα πατριωτισμού, είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη, ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.
Υπάρχει διάχυτη ανησυχία, πως οδηγούμαστε σε επιλογές, που περιορίζουν τη δημοκρατία, όπως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα (1). Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα της εκχώρησης εθνικού μας πλούτου.
Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες, δεν μπορούν να ληφθούν, παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει:
1.απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2.Μεσοπρόθεσμο- Πρόσθετα μέτρα 2011- Αποκρατικοποιήσεις
3.Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή».
Πηγή: http://voria.gr/