7 Ιουν 2011

Εξώδικο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ νομών Φθιώτιδας & Ευρυτανίας

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛ-ΤΑ των Νομών Φθιώτιδας – Ευρυτανίας , που εδρεύει στη Λαμία, Πλ. Διάκου 2 , όπως νόμιμα εκπροσωπείται
ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΛ-ΤΑ Α.Ε. , που εδρεύει στην Αθήνα , οδός Απελλού 1 , όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Κύριοι
είναι κοινή διαπίστωση αλλά και αδιαμφισβήτητο γεγονός που συμπεραίνεται  από τη μελέτη έγκυρων στοιχείων, ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία όπως...
και εμείς των Νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας εργαζόμαστε καθημερινά ευσυνείδητα και παραγωγικά ως οφείλουμε και εξυπηρετούμε τους πελάτες και εν γένει τους πολίτες της χώρας, παρέχοντάς τους Ταχυδρομική εξυπηρέτηση. Οι προσπάθειές μας τα τελευταία χρόνια εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό που καταφέραμε να κάνουμε έναν ελλειμματικό Οργανισμό κερδοφόρο και σύγχρονο.  

Γνωρίζετε επίσης ότι οι εργαζόμενοι, προς όφελος του ΕΛ-ΤΑ, καθημερινά
α)  προσφέρουν  έργο κάτω από  δυσμενείς καιρικές συνθήκες 
β) απασχολούνται, οι περισσότεροι, σε εργασίες επικίνδυνες και είναι έκθετοι σε κακόβουλες ενέργειες που απειλούν την ίδια τη ζωή τους  
γ) προσφέρουν αγόγγυστα τα περιουσιακά τους στοιχεία για την εκτέλεση της διανομής 
δ)  εργάζονται  σε περιβάλλον καθημερινής πίεσης προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας των, τον μισθό τους και τα συμφέροντα των Ελληνικών Ταχυδρομείων
ε) αποδεικνύουν ότι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης ,την θέληση και την βούληση μέσα στο σημερινό ζοφερό  από όλες τις απόψεις τοπίο, να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην σωτηρία και την ανάπτυξη των ΕΛ-ΤΑ 

Όμως εσείς που ασκείτε την Διοίκηση  των Ελληνικών Ταχυδρομείων και έχετε υποχρέωση αλλά και δέσμευση από τις ΣΣΕ να διαφυλάξετε και να διασφαλίσετε για τους εργαζόμενους του ΕΛ-ΤΑ , το Δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού,  τις καλύτερες δυνατές παροχές και συνθήκες εργασίας , την πλήρη στελέχωση των θέσεων εργασίας, την διατήρηση του Ταχυδρομικού Δικτύου , την απρόσκοπτη χορήγηση των κανονικών αδειών , δυστυχώς κατά την άποψή μας, παίρνετε αποφάσεις σπασμωδικές που απογοητεύουν τους εργαζόμενους  και επιδεινώνουν την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Επί πλέον η διατήρηση πολλών παλαιών προβλημάτων και η δημιουργία νέων, υποβαθμίζουν  την εξυπηρέτηση των πολιτών και βάζουν σε κίνδυνο , την βιωσιμότητα των ΕΛ-ΤΑ και κατ΄ επέκταση  την διατήρηση των  θέσεων εργασίας .

Το Σωματείο μας εντόπισε πολλά προβλήματα   τα οποία σας έθεσε εγγράφως, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.  Επί πλέον το Σωματείο μας δεν έλαβε  καμιά απάντηση σε εκτιθέμενα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, έγκαιρης πρόσληψης ΕΣ/ΟΧ , εργασιακών σχέσεων και διευθέτησης τοπικών προβλημάτων.

Σας δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την πρακτική που ακολουθείτε και η οποία αφαιρεί καθημερινά οικονομικούς πόρους, απομακρύνει την επίτευξη των στόχων, μειώνει το ζήλο των εργαζόμενων, τους αποπροσανατολίζει από το κύριο έργο τους , τους απογοητεύει και συγχρόνως ζημιώνει ανεπανόρθωτα το Δημόσιο Ταχυδρομείο:
                    



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ με αυτά που σήμερα συμβαίνουν στο χώρο μας, για τα οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι , όπως:

ü      Με την πώληση οποιουδήποτε ποσοστού- μεριδίου του Δημόσιου Ταχυδρομείου σε ιδιώτη
ü      Με το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων και ΕΜΠ
ü      Με την ανεξέλεγκτη επέκταση του θεσμού των Ταχ. Πρακτορείων
ü      Με την υποβάθμιση και το διαφαινόμενο κλείσιμο της Περ/κής μας Δ/νσης και την υπαγωγή της στην Περιφ. Δ/νση Θεσσαλίας
ü      Με την μείωση των οργανικών θέσεων εργασίας
ü      Με την μη εφαρμογή όρων ΣΣΕ
ü      Με την μη έγκαιρη και πλήρη κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας
ü      Με την κατάργηση του προγραμματισμού των κανονικών αδειών
ü      Με την αδυναμία λήψης της κανονικής άδειας όπως ορίζουν οι ΣΣΕ και το εργασιακό - εργατικό Δίκαιο
ü      Με την πλήρη αδιαφορία εξέτασης και επίλυσης θεμάτων και αιτημάτων μελών μας που σας έχουμε θέσει εγγράφως
ü      Με την μη ικανοποίηση αιτήσεων μεταθέσεων εργαζομένων που καθημερινά ταλαιπωρούνται και αιμορραγούν οικονομικά
 
Για όλα τα ανωτέρω, απόφαση του ΔΣ του Σωματείου μας αλλά και της συντριπτικής πλειoψηφίας των μελών του,  είναι  η γνωστοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας στην ευρύτερη κοινωνία, η διεκδίκηση λύσεων με συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΤ αλλά και η κήρυξη  απεργιακών κινητοποιήσεων τοπικού χαρακτήρα.

Πριν όμως το Σωματείο μας αποφασίσει τοπικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σας καλούμε να δώσετε  άμεσα λύσεις στα προβλήματά μας και να ικανοποιήσετε τα αιτήματά μας .

Σε κάθε περίπτωση που θα θιγούν οι εργαζόμενοι  από συμπεριφορές και αποφάσεις της Διοίκησης , η αντίδρασή μας θα είναι άμεση & δυναμική.
Το Σωματείο μας επιδιώκει το διάλογο , τον οποίο και σας προτείνουμε , με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα  και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων  και θα αναδειχθεί η φιλοτιμία και η εργατικότητα που έχουμε επιδείξει. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε ο ΕΛ-ΤΑ να γυρίσει στο μαρασμό περασμένων δεκαετιών.

Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση παντός άλλου νομίμου δικαιώματος ημών και των φυσικών μελών μας ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων & Αρχών , καθώς και για την με κάθε νόμιμο μέσο διαφύλαξη και προώθηση της εύρυθμης , αποτελεσματικής και ποιοτικής λειτουργίας των ΕΛ-ΤΑ.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΕΛ-ΤΑ  Α.Ε. , που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού αρ. 1 , όπως νόμιμα εκπροσωπείται και σε όσους κοινοποιείται  προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 

Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας  Καποδιστρίου 1 ΛΑΜΙΑ       ΠΟΣΤ  Αριστοτέλους 11-15     ΑΘΗΝΑ      

 Λαμία 31.05.2011
Για το  Δ.Σ  του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βάϊος Μπουρογιάννης                                                        Χαλάτσης  Κων/νος