14 Ιουν 2011

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» η πλειοψηφία των πολιτών

Θετική γνώμη έχουν οι πολίτες για το κίνημα των «Αγανακτισμένων» σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Public Issue για τον...
ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με την έρευνα, το 81% των πολιτών πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» θα συνεχιστούν και το 52% ότι θα έχουν αποτέλεσμα. Το 13% θεωρεί ότι δεν θα συνεχιστούν και το 36% ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα.
Το 31% δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις και το 39% μάλλον όχι. Επίσης ο 80% πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις είναι αυθόρμητες, ενώ το 52% εγκρίνει τους προπηλακισμούς σε βάρος πολιτικών. 
Η κοινή γνώμη δείχνει να έχει εντυπωσιαστεί από τα χαρακτηριστικά των συγκεντρώσεων όπως είναι η ευφορία, η χαρά και η ελπίδα που κυριαρχεί στις πλατείες. 
 Σύμφωνα με την έρευνα, το 98% γνωρίζει για τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων». Το 60% ενημερώνεται γι' αυτές, από την τηλεόραση, το 16% από το Ίντερνετ και ακολουθεί το ραδιόφωνο με 5%. 
Εν τω μεταξύ, πιστοί στο καθημερινό ραντεβού τους ήταν οι «Αγανακτισμένοι» και τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Εκτός από τα συνθήματα και τις ελληνικές σημαίες, οι «Αγανακτισμένοι» της Αθήνας ασχολήθηκαν και με πολιτιστικά δρώμενα, δίνοντας άλλο «χρώμα» στις κινητοποιήσεις τους.
Εκατοντάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες, κρατώντας κατσαρολικά και σφυρίζοντας ρυθμικά, διαδήλωσαν ειρηνικά αλλά δυναμικά και μάλιστα απέκλεισαν και τη Λ. Αμαλίας.
Στην καθιερωμένη πια γενική συνέλευση των 9, οι «Αγανακτισμένοι» σχεδίασαν τη σημερινή τους «προθέρμανση» για την συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιουνίου, η οποία περιλαμβάνει μαζική πορεία από το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι και ξανά πίσω.
Αντίστοιχο ήταν το σκηνικό και στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, με τους «Αγανακτισμένους» να προγραμματίζουν τις αντιδράσεις της Τετάρτης.
Πηγή: http://www.eklogika.gr/