20 Ιουν 2011

Πάμε σε δημοψήφισμα τον Σεπτέμβρη


Ζητά εκ νέου εθνική συνεννόηση ο Παπανδρέου

Τα 110δισ. ευρώ θα προσεγγίζει το νέο...
πακέτο στήριξης που προετοιμάζεται για την Ελλάδα, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το έλλειμμα και το χρέος κρατούν σε ιδιότυπη κηδεμονία τη χώρα, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται αν διώξουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόικα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου εθνική συνεννόηση στη βάση ορισμένων επιλογών. Προανήγγειλε επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το Φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές που επέρχονται.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι είναι σε συνεννόηση με την πρωθυπουργό της Ελβετίας για την είσπραξη φόρων από Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.

Αύριο στις 10 πμ συνεχίζεται η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης, με 160 βουλευτές να έχουν εγγραφεί στη λίστα των ομιλητών.

Αύριο στις 10 το πρωί θα συνεχιστεί στη Βουλή για δεύτερη μέρα, η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής αύριο και μεθαύριο θα είναι και πρωινές και απογευματινές. Το ενδιαφέρον των βουλευτών αποδεικνύεται μεγάλο καθώς, έχουν εγγραφεί για να μιλήσουν 160 βουλευτές.

Η στάση των πολιτικών αρχηγών


Σαμαράς: Δεν δίνoυμε  ψήφο εμπιστοσύνης 

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα σας κυβέρνηση γιατί κατά βάθος ούτε κι εσείς την εμπιστεύεστε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η Κυβέρνηση ενώ χαρακτήρισε την έκκληση για εθνική συνεννόηση έκκληση για συνενοχή.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς ζήτησε την προσφυγή στις κάλπες για να δοθεί η λύση από τον ίδιο τον λαό ο οποίος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο ΠΑΣΟΚ.

Παπαρήγα: Θα εμφανίσετε τη χρεοκοπία σαν νίκη

«H ανασχηματισμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει όσους ξεγελούσε μέχρι τώρα», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι και την χρεοκοπία θα την εμφανίσει σαν νίκη.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστήριξε ότι πρόκειται για την άλλη όψη της άγριας καταστολής και επισήμανε ότι η κυβέρνηση το παρουσιάζει «σαν μια παροχή στην πλατεία».

Γ. Καρατζαφέρης: «Παίξατε το μέλλον της Ελλάδας σε τρία τηλεφωνήματα»

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι πέταξαν μια ευκαιρία σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την ιδέα της οποίας είναι υποστηρικτής.

Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός του είπα: «Μπορείς να γράψεις ιστορία και να παραιτηθείς. Μου άφησε να εννοηθεί ότι και αυτό το συζητούσε. Όμως δεν το έπραξε».

Όσο για τον Α. Σαμαρά, ο Γ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι έπρεπε να είχε αδράξει την ευκαιρία και να δεχθεί την πρόταση Παπανδρέου.
«Παίξατε το μέλλον της Ελλάδας κορόνα γράμματα με μία τηλεκάρτα. Όλο το μέλλον της Ελλάδας σε τρία τηλεφωνήματα;», είπε ο Γ.Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είπε «να καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά της τρόικας». Και απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της ΝΔ ρωτώντας εάν θα ψήφιζαν κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος στους μετανάστες, τους χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή» «Εγώ τα έλεγα και με λέγατε φασίστα και τώρα το λένε όλοι. Ποιος όμως τους άνοιξε το δρόμο για να έρθουν;» είπε, «δείχνοντας» τον Α. Σαμαρά.

Αν βαθμολογούσα τις προθέσεις θα παίρνατε άριστα, αλλά επειδή βαθμολογείται το αποτέλεσμα, κοπήκατε. Εφόσον δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ψήφο από τους 160 βουλευτές σας μην προσπαθείτε να την εξασφαλίσετε από εμάς.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση εκλογών και μη αυτοδυναμίας, δεν θα κάνει κυβέρνηση με κανέναν που θα ζητήσει τη συνεργασία του. «Η Ελλάδα θα σωθεί με οικουμενικό σχήμα. Η Ελλάδα δεν έχει άλλα όρια. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει με τους σώφρονες» κατέληξε. 

Τσίπρας: Ταφόπλακα για τον ελληνικό λαό το μεσοπρόθεσμο

«Η χώρα βουλιάζει σε μία πρωτοφανή και πολυδιάσταση κρίση» είπε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας κυβέρνηση και Τρόικα ότι φοβούνται το ενδεχομενο των εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κοινωνία βράζει, το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται και η πολιτική του μνημονίου οδηγεί στο γκρεμό.

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε το μεσοπρόθεσμο «ταφόπλακα για τον ελληνικό λαό». 
Πηγή: http://www.dealnews.gr/