10 Ιουν 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ «ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!


ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΦΑΠΑΞ, ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
ΆΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Του ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΠΟΛΑ
Η κυβέρνηση, με τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ανακοίνωσε, προωθεί...
ρυθμίσεις στην κατεύθυνση για ιδιωτικοποίηση και εκποίηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας. Είδε την κρίση σαν ευκαιρία για να κατεδαφίσει με αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές ρυθμίσεις, τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα και να γυρίσει την κοινωνία πίσω στο μεσαίωνα. Ρυθμίσεις που ζημιώνουν την οικονομία και το λαό, που δεν περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό της πρόγραμμα και επομένως δεν νομιμοποιείται να τις κάνει.
 Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας κυβέρνησης και τρόϊκα, περιλαμβάνει δέσμη μέτρων που προωθούν τον εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα παντού. Μέτρα που κατεδαφίζουν, τα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων των αγροτών και των υπολοίπων στρωμάτων της κοινωνίας.


Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έρχονται ως συνέχεια των προηγούμενων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου και οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους συνταξιούχους.
Ειδικότερα για τους συνταξιούχους η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα που τους οδηγούν στη εξαθλίωση και την απόγνωση. Και αυτό θα προέλθει:
ΠΡΩΤΟΝ: Μέσα από τις περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων ( 833εκ. ευρώ το 2011, 1128 εκ. το 2012, 1025 εκατ. το 2013, 790 εκατ. το 2014 και 400 εκ. το 2015) οι οποίες συνίστανται στα εξής:
1.Μείωση των επικουρικών συντάξεων και πάγωμά τους έως το 2015.
2.Πάγωμα των βασικών συντάξεων.
3. Αναμόρφωση του συστήματος των αναπηρικών συντάξεων.
4. Αλλαγή των κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ.
5.Καρατόμηση των κοινωνικών επιδομάτων(ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμεΑ) και μείωση στις παροχές του ΟΑΕ, ΟΕΚ και του ΟΑΕΔ.
6.Μείωση του ΕΦΑΠΑΞ, με ταυτόχρονη μείωση του αφορολογήτου ορίου.
7. Μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ.
8. Αύξηση του ΛΑΦΚΑ(6%-14%) για συντάξεις άνω των 1700€.
9. Ειδική εισφορά για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών με σύνταξη άνω των 1700€.
10. Ειδική εισφορά(3%-10%) στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300€, ενώ από την 1/1/2012 θα ισχύσουν, νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης των επικουρικών συντάξεων.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Μέσα από την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2.450 εκατ. ευρώ το 2011, 2.779 εκατ. ευρώ το 2012, 550 εκατ. το 2013 και 330 εκατ το 2014, που θα προκύψουν από τα ακόλουθα:
- Αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, σε βασικά καταναλωτικά αγαθά που θα εκτινάξει τις τιμές στα ύψη και θα βυθίσουν τους συνταξιούχους στην ανέχεια.
- Αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία
- Περικοπή φοροαπαλλαγών (δαπάνες για στεγαστικά δάνεια Α κατοικίας, φροντιστήρια παιδιών, ενοίκια κατοικιών, δαπάνες για την υγεία κ.λ.π) που αφορούσαν κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.
- Επιβολή κεφαλικού φόρου 3% για συντάξεις πάνω από 12.000 ετησίως
- Αλλαγή φορολογίας στον καπνό
- Ειδικό φόρο στο φυσικό αέριο
- Αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες
- Αύξηση των προστίμων για τα αυθαίρετα
- φόρο στα σκάφη (ακόμα και τις σκαφίδες)
- Εισφορά στις πιστωτικές κάρτες και τις επιταγές
ΤΡΙΤΟΝ: Μέσα από την περικοπή των δαπανών υγείας και των φαρμακευτικών δαπανών κατά 310 εκατ. ευρώ το 2011, 697 εκατ. το 2012, 349 εκατ. το 2013, 195 το 2014 και 188 εκατ. το 2015, μέσω της περικοπής των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης.
Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά, ότι ακολουθεί ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης και δεν δείχνει τον παραμικρό ενδοιασμό για την προώθηση αυτής της πολιτικής και κανένα έλεος, ούτε για τους απόμαχους της δουλειάς.
Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι και όλα τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Όσο δεν αποφασίζουν να ενωθούν και να αντεπιτεθούν στην πολιτική της κυβέρνησης και του οικονομικού κατεστημένου, τότε θα μετράνε καθημερινά τις απώλειες των συνταξιοδοτικών, μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους και την βίαιη εξώθησή τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είναι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο, όλα τα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σχηματίσουν ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο, ώστε να μπορέσουν να ανατρέψουν τα σχέδια και τις πρακτικές που έχουν αποφασίσει η κυβέρνηση, η Τρόϊκα και το κοινωνικο-οικονομικό κατεστημένο της χώρας και της Ε.Ε, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα πορεία της χώρας, στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, με κατεύθυνση τον Σοσιαλισμό.