18 Ιουλ 2011

Πνίγηκε στο όζον η Αττική την Κυριακή

Σε ασφυκτικό  κλοιό όζοντος βρέθηκε την  Κυριακή η Αττική όπου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς....

Μαζί του  σκαρφάλωσαν και οι τιμές του  όζοντος που σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας σημειώθηκε υπέρβαση του ορίου συναγερμού καθώς στον σταθμό της Νέας Σμύρνης, στις 19:00 το απόγευμα, η τιμή σκαρφάλωσε στα 270 μg/m³. Υψηλές τιμές παρατηρήθηκαν νωρίτερα και στους Θρακομακεδόνες όπου ο σταθμός έδειξε 225μg/m3.

Σημειώνεται ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³!
Την Κυριακή, το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε  επτά συνολικά δελτία μέτρησης του  όζοντος, όπου οι τιμές ξεπέρασαν τα όρια συνεγερμού μετά τις 5.00 το απόγευμα. 

Ανάλογες  συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και τις επόμενες μέρες για  αυτό το Υπουργείο Υγείας συνιστά σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και  τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.   

Πηγή:http://www.protothema.gr