3 Ιουλ 2011

"Η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά"

Την πεποίθηση πως με την αποδοχή της βοήθειας η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρούς περιορισμούς της κυριαρχίας της εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker....

"Η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά", δήλωσε ο κ. Juncker σε συνέντευξή του που κυκλοφόρησε σήμερα στο περιοδικό Focus της Γερμανίας. "Για το επικείμενο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων θα χρειαστεί μια λύση βασισμένη σε ένα μοντέλο τύπου «Treuhand» πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ, αναφερόμενος στην υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων που πούλησε 14.000 επιχειρήσεις της Ανατολικής Γερμανίας μεταξύ 1990 και 1994.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε κάθε παραβίαση της κυριαρχίας τους. "Κανείς δεν μπορεί να προσβάλλει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει κάποιος να τους βοηθήσει. Έχουν πει ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν τεχνογνωσία από την Ευρωζώνη," υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

«Η σημερινή δέσμη μέτρων, την οποία έχει συμφωνήσει η Αθήνα, θα φέρει μια λύση για το ελληνικό ζήτημα», προσέθεσε κ. Γιούνκερ, τονίζοντας ωστόσο ότι το ελληνικό σύστημα είσπραξης των φόρων δεν είναι πλήρως λειτουργικό.
Πηγή: http://www.dealnews.gr/