21 Ιουλ 2011

Σε αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα προσχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί


Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά το αδιέξοδο που προέκυψε από τη συνάντησή τους με τον...
υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση την Τετάρτη. Οι αυτοκινητιστές, μάλιστα, θα ενημερώνουν μόνο τα σωματεία τους για τις δράσεις που θα κάνουν, ώστε να υπάρχει αιφνιδιασμός.
Στην Αθήνα, οι αυτοκινητιστές βρίσκονται από τις 9 το πρωί στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, όπου σηκώνουν τις μπάρες. Συνάδελφοί τους βρίσκονται στα διόδια στον Ισθμό της Κορίνθου και αργότερα αναμένεται να ενωθούν.
Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει με τα οχήματά τους κεντρικούς κόμβους στις τρεις εξόδους της πόλης. Ταξί της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έκλεισαν νωρίτερα την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών στο ύψος της Καρδίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα. Νωρίτερα, είχαν κλείσει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, στο Δερβένι, καθώς και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στον κόμβο της Λαχαναγοράς. Ο χρόνος αποκλεισμού των δρόμων δεν έχει ανακοινωθεί.
Στο Ηράκλειο οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν το λιμάνι, μπλοκάροντας τα λεωφορεία που επρόκειτο να παραλάβουν τουρίστες από δύο κρουαζιερόπλοια. Σημειώνεται ότι στα κρουαζιερόπλοια επέβαιναν περίπου 2.500 τουρίστες οι οποίοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν οργανωμένες εκδρομές στην περιοχή και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους! Αποκλεισμένο είναι και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπως και το αεροδρόμιο Χανίων.
Στη Σάμο, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προχωρήσει από το πρωί σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ, ενώ στην Κέρκυρα έχουν αποκλείσει το τμήμα του λιμανιού, όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να κατεβαίνουν με τα πόδια μέχρι την έξοδο, προκειμένου να επιβιβαστούν στα τουριστικά λεωφορεία.
Πηγή:http://www.eklogika.gr