24 Αυγ 2011

"Αμαχητί" κάτω από τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα
Νέες απώλειες στο ταμπλό του Χ.Α. την Τετάρτη, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί χαμηλότερα και από τις 900 μονάδες.
Σε υποτονικό περιβάλλον συναλλαγών ο δείκτης των τραπεζών αντέδρασε ανοδικά σε ποσοστό έως και 2,57% στην έναρξη της συνεδρίασης, για να βρεθεί ωστόσο στη...
συνέχεια να υποχωρεί 2,34%. Αυτή τη στιγμή κινέιται με απώλειες 0,78% στις 585,08 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής που νωρίτερα ενισχυόταν έως και 3,72%, αυτή τη στιγμή ανακάμπτει από απώλειες 1,86% (στα 3,17 ευρώ) και διαπραγματεύεται αμετάβλητη στα 3,23 ευρώ.

Στον FTSE20 ξεχωρίζει το +3,57% των Marfin Popular Bank και MIG, ενώ το ‘top-5’ των κερδών στη σύνθεση του δείκτη συμπληρώνουν οι Τρ. Κύπρου, ΚΑΕ και Jumbo.

Alpha Bank, T.T. και ΟΤΕ βρίσκονται στον αντίποδα, με απώλειες 4,22%, 2,99% και 2,50% αντίστοιχα, ενώ πάνω από 2% υποχωρεί και ο ΟΠΑΠ στα 8,29 ευρώ.

Για εικόνα υποτιμητικής υπερβολής στο σύνολο της αγοράς κάνει λόγο η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, που δεν αποκλείει κάποια ανοδική απόπειρα στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών «αφετέρου λόγω της βελτιωμένης εικόνας των κυριοτέρων διεθνών χρηματιστηρίων τα οποία μετά από αρκετές συνεδριάσεις έδειξαν έντονη θετική δυναμική και περιορισμό της αρνητικής μεταβλητότητας».

«Ωστόσο» προσθέτει η χρηματιστηριακή, «το διεθνές περιβάλλον ως καταλύτης δεν έχει αντοχή ως θετική επιρροή στην εγχώρια αγορά, συμπληρώνοντας ότι «η πίεση στις κυριότερες τραπεζικές μετοχές παραμένει η βασική αιτία επενδυτικής αναστολής της εγχώριας αγοράς καθώς οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται για την ανανέωση των ομολόγων και το μέγεθος των επισφαλειών που θα κληθούν να εγγράψουν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από την Blackrock αποτελούν λόγο αποφυγής τοποθετήσεων από κεφάλαια μακρόπνοων διακρατήσεων και πιο υγιών χαρακτηριστικών ως προς την μόχλευση τους».

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 1,11% στις 900,96 μονάδες, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να υποχωρεί 1,76% στις 895,05 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 10,5 εκατ. τεμαχίων αξίας 19,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 40 μετοχές διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο, 60 υποχωρούν και 36 διατηρούνται αμετάβλητες.

Πηγή: http://www.capital.gr/


Πηγή:www.capital.gr