23 Αυγ 2011

Παραιτείται από πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο Σπύρος Παπασπύρος, επικαλούμενος τα «όριά του»...

Επιβεβαίωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρός της Σπύρος Παπασπύρος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5", υποστηρίζοντας...
«Έχω υπερβεί όμως τα προσωπικά μου όρια». Εξάλλου είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από την κορυφαία συνδικαλιστική θέση των εργαζομένων του Δημοσίου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, τον Δεκέμβριο του 2010, αλλά είχε παραμείνει διότι όπως είπε, «υπήρχαν ανοιχτά τα μισθολογικά ζητήματα».

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να πολιτευθεί απάντησε με τρόπο που δεν τον δεσμεύει ως προς το μέλλον αλλά με τρόπο που να μη θεωρείται άμεσος: «Ανεξάρτητα από τι γράφτηκε, αν το ψάξετε καλά θα δείτε ότι δυο-τρεις φορές που υπήρξε η δυνατότητα να εμπλακώ στην πολιτική, τις είχα απορρίψει».

Ο κ. Παπασπύρος εκτίμησε ότι το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται να έλθει πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου  και  δεν απέκλεισε νέες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόσθεσε ότι «μετά την αξιολόγηση των δεδομένων που θα κάνει τώρα η τρόικα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, προς τα πού και σε ποιο ύψος θα γίνουν περικοπές, τι ποσοστό θα πάει στους μισθούς, και λοιπά».
Πηγή: http://www.eklogika.gr/