24 Αυγ 2011

Μισθολόγιο δυο ταχυτήτων στο Δημόσιο

 Μισθολόγιο δυο ταχυτήτων στο Δημόσιο θα φέρει η κυβέρνηση, όπως είπε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης στο...
ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Εκτός από τις αλλαγές στη σύνδεση μισθού - βαθμού ο κ Πλασκοβίτης είπε ότι θα υπάρχει διαφορετικό μισθολόγιο για τους υφιστάμενους υπαλλήλους και διαφορετικό για τους νεοεισερχόμενους.

    «Το μισθολόγιο έχει δυο όψεις, την πάγια όψη, αυτή η οποία ουσιαστικά αποτελεί το πάγιο σύστημα και τη μεταβατική όψη, αυτή η οποία αφορά τους ήδη υφιστάμενους υπαλλήλους» είπε επισημαίνοντας ότι η διάκριση αφορά μόνον το μισθολογικό καθεστώς και πρόσθεσε για τους νυν εργαζόμενους: «Δεν μπορείς να έρθεις με το καλημέρα σας και να πεις σε κανέναν άνθρωπο ότι από αύριο οι αμοιβές σου από 2.500 ευρώ το μήνα θα είναι 1.500 ή θα είναι 1300.»

    Ξεκαθάρισε για το ΦΠΑ της εστίασης στα ξενοδοχεία ότι σε ότι αφορά τα εστιατόρια θα είναι 23% ενώ για όσους αγοράζουν υπηρεσίες διατροφής και διαμονής ως «πακέτο» θα είναι και για ΅Ελληνες και για ξένους 13%.

    «Το τουριστικό πακέτο, πράγματι στη συντριπτική πλειοψηφία απευθύνεται στους ξένους όπως ξέρουμε, δεν είναι πολλοί οι Έλληνες που πάνε με το «all inclusive» αλλά αν τύχει να είναι και Έλληνας, δεν εξαιρείται φυσικά, δεν μπορεί και με βάση την κοινοτική νομοθεσία να εξαιρεθεί» 
Πηγή: http://www.express.gr/