«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, στο οποίο έχει υπεισέλθει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είμαστε... μπροστά σε μια διαδικασία ντόμινο, η οποία θα έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Και βρισκόμαστε μπροστά στην αδυναμία, καταφανώς πια, των ηγεσιών της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο, πειστικό, το οποίο όχι θα κατευνάσει, αλλά θα παρακάμψει τις αγορές- διότι οι αγορές δεν κατευνάζονται, όπως λέμε, με επιμονή εδώ και πάρα πολύ καιρό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.
Eπέκρινε δε τον πρωθυπουργό γιατί αποδέχθηκε τη λύση με την εμπλοκή του ΔΝΤ, σημειώνοντας:
«Η κυβέρνησή του ήταν αυτή που αποδέχθηκε η Ελλάδα να γίνει το νεοφιλελεύθερο πειραματόζωο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε πολιτική σκληρής λιτότητας, με προσδοκία τη δημοσιονομική σταθερότητα, η οποία, όμως, δεν έρχεται».
Ακόμη είπε ότι τα κοινωνικά κινήματα μπορούν να φέρουν σημαντικές αλλαγές και συμπλήρωσε:
«Οι αγανακτισμένοι, βεβαίως, και είναι ένα κίνημα, που μπορεί να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις μια νέας κοινωνικής πλειοψηφίας. Όμως το ζητούμενο είναι αυτή η κοινωνική πλειοψηφία να μεταφραστεί στο πολιτικό πλαίσιο, στο πολιτικό πεδίο, να γίνει πολιτική πλειοψηφία».
Σημείωσε δε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνουν εκλογές, είναι γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί ισχυρά και πρόσθεσε πως «ούτε η ΝΔ μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα».
Διευκρίνησε ότι η πρότασή του για το ευρωομόλογο διαφέρει από εκείνη της κυβέρνησης και της ΝΔ, καθώς «η ευρωπαϊκή αριστερά μίλησε για το ευρωομόλογο, ως ένα εργαλείο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κεντρικού ρόλου της ΕΚΤ, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, με τη ρύθμιση του χρέους, για να επενδυθούν στην ενίσχυση κοινωνικού κράτους. Αν εφαρμοστεί από μόνο του το ευρωομόλογο θα είναι μια ασπιρίνη, που θα απαλύνει τον πόνο, αλλά δεν θα αντιμετωπίσει την ασθένεια».