3 Αυγ 2011

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, τουλάχιστον μέχρι το προσεχές Σάββατο, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τις...
περαιτέρω αντιδράσεις τους.
Μετά από συνεδρίαση που κράτησε πάνω από δύο ώρες, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών στην οδό Μάρνη αποφασίστηκε η παράταση των κινητοποιήσεων με όσες παρενέργειες προκαλούνται στον τουρισμό, παρά τις εκκλήσεις να τερματίσουν.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι εντάσεις δεν έλειψαν, όσο και οι διαφωνίες σχετικά με το αν θα πρέπει να συνεχίσουν ή να προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των επαφών του το τελευταίο 48ωρο με πολιτικά πρόσωπα, όπως με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη, με εκπροσώπους των κομμάτων, με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και κυρίως, για τις άκαρπες, συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, από τον οποίο, όπως τόνισε, δεν έχουν λάβει καμία απολύτως δέσμευση.

Το Σάββατο θα συνέλθει το Κλαδικό Συμβούλιο, για την εκτίμηση της κατάστασης και των δεδομένων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Ταλαιπωρία στη Θεσσαλονίκη

Εγκατέλειψαν τη στάση αναμονής έως ότου αποφασίσει η Ομοσπονδία, οι αυτοκινητιστές της Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησαν το μεσημέρι πορείες με τα οχήματα στην πόλη προξενώντας κυκλοφοριακό χάος.

Μάλιστα έκαναν το γύρο της πόλης δυο φορές- ξεκινώντας από την παραλία και περνώντας από: Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αγία Τριάδα, Όλγας, Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, 26ης Οκτωβρίου, Εγνατία και Εθνικής Αμύνης.

Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατευθύνθηκαν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και τα άνοιξαν.

Με άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Κρήτης. Την Τετάρτη το πρωί άνοιξαν τα εκδοτήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Ηράκλειο για να περνούν ελεύθερα οι επισκέπτες.

Την απόφαση να αποχωρήσουν από τα γραφεία της διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων, που είχαν αποκλείσει από το πρωί, πήραν οι ιδιοκτήτες ταξί στην πόλη, καθώς με εισαγγελική παραγγελία, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάληψη δημοσίας υπηρεσίας σε βάρος δέκα μελών του ΔΣ του σωματείου. Ο πρόεδρος του σωματείου Ηλ. Καραπατάκης δήλωσε ότι θα επανακαθορίσουν την στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο. 

Το βράδυ της Τρίτης, την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου με ψήφους 145 υπέρ και 105 κατά. Ανάλογη απόφαση είχαν λάβει ιδιοκτήτες ταξί στην Κω τις προηγούμενες ημέρες.

100 δικογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών ταξί

Στις εκατό έχουν φθάσει οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί εις βάρος ιδιοκτητών ταξί κατά το χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 02-08-2011, σε πανελλαδικό επίπεδο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δικογραφίες αφορούν συνολικά 7.568 άτομα και σχετίζονται με παραβάσεις παρακώλυσης συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Οι τριάντα έξι έχουν υποβληθεί ήδη στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα. Επιπλέον, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις κατά τόπους γενικές γραμματείες περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

Έντονη αντίδραση από ΝΔ

Για προκλητική αδράνεια κατηγορεί η ΝΔ τον πρωθυπουργό όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των ταξί. Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, στο κόμμα εκτιμούν πως η "ακατανόητη" συμπεριφορά του υπουργού Μεταφορών υπηρετεί κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Πηγή:http://www.nooz.gr